Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

füsun ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

füsun anlamı
is. esk. Büyü: "Bazen titrek sular üstüne garip bir füsunla dökülmüş ışıktan bir servinin serildiği görülürdü." -A. Ş. Hisar.

Kişi Adları Sözlüğü

Füsun anlamı Köken: Far.
Cinsiyet: Kız
Sihir, büyü.

füsun eş anlamlısı

büyü
is. 1. Tabiat kanunlarına aykırı sonuçlar elde etmek iddiasında olanların başvurdukları gizli işlem ve davranışlara verilen genel ad, afsun, efsun, sihir, füsun, bağı: "Akkız Ana, Hasan'a gönül vermenin bir büyü olduğunu, ne kadar anlatmışsa da kâr etmemiş." -H. E. Adıvar. 2. mec. Karşı durulamaz güçlü etki: "Ondan tüten görünmez bir büyünün içinde titriyorum." -Y. Z. Ortaç.

"füsun" için örnek kullanımlar

Pınar'ı hemen hastaneye götüren Füsun, Ali'ye de haber verir.
Pınar Füsun immediately to the hospital, Ali gives the news.
Kaynak: gazetea24.com
Aylin Tavlı, 16 Şubat'taki Dârülaceze Müessese Müdürlüğü misafirliğinde sadece Füsun teyzesi ve Arzu ablasını sevindirmemişti.
Aylin annealed, hospice Establishment Directorate on February 16 only Füsun guest of her aunt and sister sevindirmemişti desired.
Kaynak: aksiyon.com.tr
Sadece kelimeleriyle tanıdığım Füsun, şimdi gözümün önünde bir bahar günü, uçsuz bucaksız bir erik bahçesinde sevdiği ile birlikte.
Only I know the words Füsun, on a spring day in front of me now, like a vast garden with plum.
Kaynak: bianet.org
1975'te bir bahar günü başlayıp günümüze kadar gelen İstanbullu zengin çocuğu Kemal ile uzak ve yoksul akrabası Füsun'un hikayesi, insan ruhunun derinliklerindeki fırtınaları hissettirme gücüne sahip.
On a spring day in Istanbul from 1975 to the present, starting with the far richer and the poor relative of the child Füsun Kemal's story, in the depths of the human soul has the power to hissettirme storms.
Kaynak: yenialanya.com

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.