Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

haber ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

BSTS / Dilbilim Terimleri Sözlüğü

haber anlamı Fr. attribut ou terme prédicatif
İsimi cümlelerinde yüklem ki isim, sıfat, zamir veya zarf olabilir. Ağaç bitkidir, Su soğuktur, Gelen odur, Onun her işi yapması canla başladır misallerinde bitki, soğuk, o ve canla başla birer haberdir.

Güncel Türkçe Sözlük

haber anlamı
is. 1. Bir olay, bir olgu üzerine edinilen bilgi, salık: "Çırağın bir şeyden haberi yok." -M. Ş. Esendal. 2. İletişim veya yayın organlarıyla verilen bilgi: "Herkes sofraya oturmuş, bir yandan çorbalarını kaşıklayıp bir yandan da haberleri seyrediyordu." -E. Şafak. 3. Bilgi: Sanattan haberi yok. 4. db. esk. Yüklem.

Türkçe - İngilizce

haber anlamı
isim
1) news
2) report
3) message
4) information
5) word
6) announcement
7) tidings
8) communication
9) item
10) knowledge
11) info
12) datum
13) gen
14) griff
15) griffin

haber eş anlamlısı

bilgi
is. 1. İnsan aklının erebileceği olgu, gerçek ve ilkelerin bütünü, bili, malumat. 2. Öğrenme, araştırma veya gözlem yolu ile elde edilen gerçek, malumat, vukuf: "Babası, önce ona, Mazlume ve ailesi hakkında birçok bilgi vermişti." -H. E. Adıvar. 3. İnsan zekâsının çalışması sonucu ortaya çıkan düşünce ürünü, malumat, vukuf. 4. fel. Genel olarak ve ilk sezi durumunda zihnin kavradığı temel düşünceler. 5. Bilim: Doğa bilgisi. 6. bl. Kurallardan yararlanarak kişinin veriye yönelttiği anlam.
salık
is. 1. Tavsiye. 2. Olmuş veya olacak bir olay, bir olgu ile ilgili verilen bilgi, haber.
yüklem
is. db. 1. Cümlede oluş, iş ve hareket bildiren kelime veya kelime grubu, haber, mahmul: "Çocuk çalışkandır" ve "Çocuk çok çalışır" örneklerinde "çalışkandır" ve "çalışır" birer yüklemdir. 2. man. Bir konu için olumlanan veya inkâr edilen şey, mahmul.

"haber" için örnek kullanımlar

ÇıkışÜyelik bilgilerim · haber13 Mart 2013 Çarşamba.
ÇıkışÜyelik Information · News March 13, 2013 on Wednesday.
Kaynak: skorer.milliyet.com.tr
ÇıkışÜyelik bilgilerim · haber14 Mart 2013 Perşembe.
ÇıkışÜyelik information be Thursday March 14, 2013 · news.
Kaynak: skorer.milliyet.com.tr
Barcelona'ya Cumartesi günü ligde oynanacak Rayo Vallecano maçı öncesinde Xavi'den kötü haber geldi.
Barcelona played in the league on Saturday ahead of the match Rayo Vallecano Xavi'den bad news came.
Kaynak: goal.com
Webo'dan Fenerbahçe'ye kötü haber!
Fenerbahce Webo'dan bad news!
Kaynak: haber.stargazete.com
TRT Haber, TRT tarafından kurulan haber kanalıdır. 18 Mart 2010 tarihinde yayına başlamıştır. Kanal açıldıktan sonra TRT 2 kapatıldı.
Kaynak: TRT Haber
Samanyolu Haber; Samanyolu Yayın Grubu 'na bağlı olarak 22 Ocak 2007 tarihinde yayın hayatına başlayan haber kanalıdır. Genel Yayın
Kaynak: Samanyolu Haber
a Haber, Çalık Holding tarafından kurulmuş haber kanalı. Türkiye'nin ilk HD yayın yapan haber kanalıdır. yayın yapan ikinci haber kanalıdır.
Kaynak: A Haber
TGRT Haber İhlas Holding 'in Huzur Radyo Tv A.Ş. şirketi bünyesinde bulunan bir haber kanalıdır. TGRT Haber, TGRT Pazarlama ve TGRT FM
Kaynak: TGRT Haber
İhlas Haber Ajansı (İHA), İhlas Holding 'e bağlı olarak Türkiye içinde ve Türkiye dışında çalışmakta olan bir Türk haber ajansıdır.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Haber 7 şu anlamlara gelebilir; Haber 7 Türkiye'de yayın yapan daha sonra ismi ÜLKE TV olarak değiştirilen haber kanalıdır.
Kaynak: Haber 7
Ana haber bülteni, kanaldan kanala değişmek üzere genellikle 17.00-21.30 saatleri arasında çoğu TV kanalı tarafından yayınlanan haber
Kaynak: Ana haber bülteni
Haber grupları bir çeşit ileti saklama alanı olarak çalışan iletişim ortamlarıdır. Her ne kadar haber grubu ismi sınırlayıcı bir tanım
Kaynak: Haber grubu
Habertürk TV , merkezi İstanbul 'da bulunan Ciner Yayın Holding 'e bağlı ulusal çapta bir haber kanalıdır. Gazete Habertürk , merkezi
Kaynak: Habertürk

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.