Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

imge ne demek?

 - 7 sözlük, 7 sonuç.

BSTS / Edebiyat ve Söz Sanatı Terimleri Sözlüğü

imge anlamı Osm. Hayal Fr. Image
Bir şeyi daha canlı ve daha duygulu bir halde anlatmak için onu başka şeylerin çizgileri ve şekilleri içinde tasarlayış. (İMGELEM, Muhayyile, Imagination; İMGELEME, Tahayyül, Imagination).

BSTS / Eğitim Terimleri Sözlüğü

imge anlamı İng. image Osm. hayal Fr. image
1- Gerçekle ilişkisi olmadığı halde insanın zihninde tasarlayıp canlandırdığı şey. 2- Ortada açık bir uyaran olmadan, eski bir duyusal-algısal yaşantının zihinde yeniden canlanan biçimi.

BSTS / Felsefe Terimleri Sözlüğü

imge anlamı İng. image Osm. hayal Alm. Bild, Vorstellung Fr. image
Bir nesneyi doğrudan doğruya yeniden tanıtmaya yarayacak bir biçimde göz önüne seren şey, duyu organları ile algılanmış olan bir şeyin somut ya da düşüncel kopyası.

BSTS / Yazın Terimleri Sözlüğü

imge anlamı Osm. hayal Fr. image
Var olan ya da varmış gibi tasarlanan nesnelerin zihinde canlandırılışı.

Güncel Türkçe Sözlük

imge anlamı
is. 1. Zihinde tasarlanan ve gerçekleşmesi özlenen şey, düş, hayal, hülya. 2. Genel görünüş, izlenim, imaj: "Efsanevi asi kız imgesine, bu imgenin kararlı ödünsüzlüğüne kavuşabilirdi." -M. Mungan. 3. ruh b. Duyu organlarının dıştan algıladığı bir nesnenin bilince yansıyan benzeri, hayal, imaj. 4. ruh b. Duyularla algılanan, bir uyaran söz konusu olmaksızın bilinçte beliren nesne ve olaylar, hayal, imaj.

Kişi Adları Sözlüğü

İmge anlamı Köken: T.
Cinsiyet: Kız
Zihinde tasarlanan ve gerçekleşmesi özlenen şey, hayal.

Türkçe - İngilizce

imge anlamı
isim
1) simulacrum

imge eş anlamlısı

düş
is. 1. Uyurken zihinde beliren olayların, düşüncelerin bütünü, rüya: "Dadaloğlu'm, sevdası var başımda / Gündüz hayalimde, gece düşümde" -Dadaloğlu. 2. mec. Gerçek olmayan şey, imge, hayal. 3. mec. Gerçekleşmesi istenen şey, umut.
hayal
is. (haya:li) 1. Zihinde tasarlanan, canlandırılan ve gerçekleşmesi özlenen şey, düş, imge, hülya: "Mustafa Kemal hayallerin değil, hakikatlerin adamı idi." -F. R. Atay. 2. Belli belirsiz görülen şey, gölge. 3. fiz. Görüntü: İnsanın aynadaki hayali. 4. ruh b. İmge. 5. esk. Aydınlatılan bir perde arkasında deri veya kartondan yapılmış, hareket edebilen resimler ve bunlarla oynatılan oyun: "Hayal yani Karagöz oynatan bir sanatkârmış." -A. Ş. Hisar.
hülya
is. (hülya:) 1. Tatlı düş, hayal: "Talihin kırkyılda bir karşıma çıkardığı saadet hülyasını tehlikede buldum." -H. E. Adıvar. 2. esk. Kuruntu.
imaj
is. İmge: "Ondan daha saygın, daha yakışıklı ve etkili bir şef imajı bulmak zordu." -H. Taner.
izlenim
is. 1. Bir durum veya olayın duyular yolu ile insan üzerinde bıraktığı etki, intiba, imaj: "İlk izlenim olarak bana pek zeki görünmedi." -Ç. Altan. 2. ruh b. Uyaranların, duyu organları ve ilişkili sinirler üzerindeki etkileri veya belirli bir durumun kişi üzerindeki çözümlenmemiş bütün etkisi, intiba.

"imge" için örnek kullanımlar

Hızlı arama ekranı yeni imge ve klasörlerle tamamen yeniden dizayn edildi.
Quick search screen has been totally redesigned new images and folders.
Kaynak: techno-labs.com
Yarışmada ikinciliği İmge Ceren Aydeniz, üçüncülüğü ise Orçun Terzioğlu ve Umut Sümeroğlu elde etti.
Second place in the contest Image Ceren Aydeniz, has achieved third place in the Orçun Sümeroğlu Terzioğlu and Hope.
Kaynak: haberciniz.biz
Yarışmada ikinciliği İmge Ceren Aydeniz elde ederken, üçüncülüğü ise Orçun Terzioğlu ve Umut Sümeroğlu paylaştı.
Image Ceren Aydeniz while achieving second place in the competition, while the third Sümeroğlu Orçun Terzioğlu and Hope shared.
Kaynak: gercekgundem.com
imaging), imge (ing. imagery) veya onun konuşması "üretken" (ing. reproductive) olarak tersi "yaratıcı" (ing. productive) veya "yapıcı
Kaynak: İmgelem
Uzak Doğu inançları ve mitolojilerinde geçen bir imge dir. Çin kaynaklı ilgili efsanelere göre tanrı(lar) birbirinin kısmeti olan
Kaynak: Kaderin kırmızı ipliği
Sonsuz maymun teoremi ve oluşturduğu imge olasılığın matematiğinin popüler ve ünlü bir ifadesi olarak kabul edilmektedir.
Kaynak: Popüler kültürde sonsuz maymun teoremi
İmge Tiyatrosu'nda öncelikle seyirci-oyunculardan belirlenmiş tema üzerine bir imge göstermeleri istenir. onaylamazsa ikinci bir imge gösterebilir.
Kaynak: Ezilenlerin Tiyatrosu
Bu anlayışla kendilerine özgü özel bir imge düzeni oluştururlar. Özgün ve yaratıcı olan bu imgeler, dilin mantığına uygun ve dilin anlam
Kaynak: Öz Şiirciler

Yakın Kelimeler

(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.