Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

İspir ne demek?

 - 4 sözlük, 5 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

İspir anlamı
öz. is. (i'spir) Erzurum iline bağlı ilçelerden biri.
ispir anlamı
is. At veya araba uşağı: "Aşçı yamakları, kilerci, ispir ile arabacı çocukları arabalarla paytonda." -A. Rasim.

Tarama Sözlüğü

ispir anlamı
Şahinden sonra, avcı kuşların en güçlüsü ve makbulü.

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

ispir anlamı İt..sbirro
At veya araba uşağı:§ "ispir: At uşağı." -Ahmet Vefik Paşa, Lehçe-i Osmani. § "ispir: At uşağı, arabacının yanında oturan kıyâfet-i mahsûsayı haiz uşak." -Ali Seydi, Lugât-i Ecnebiye.

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

ispir anlamı
Av kuşu olarak kullanılan bir çeşit yırtıcı kuş.

Belveren *Besni -Adıyaman
*Nizip -Gaziantep
Kayışlı -Malatya
Afşar aşireti -Adana

"İspir" için örnek kullanımlar

Erzurum'un İspir ilçesinden olan ve İstanbul'da yaşayan Sevda Aydın, 'Ciritin Hanım Ağası' olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.
Sevda Ispir district of Erzurum and living in Istanbul Aydın, 'jereed Female Agha,' said he was delighted to be.
Kaynak: habergazete.com
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Yanmaz, Artvin Merkez Kız Teknik ve Meslek Lisesi masa tenisi takımından Hülya Altun, Büşra Çepnioğlu, Yasemin Şeyhoğlu ve Tuğba İspir ile bir süre sohbet etti.
Expressing satisfaction with the visit, Fireproof, Artvin Central Girls' Technical and Vocational High School table tennis team Hulya Altun, Bushra Çepnioğlu, Jasmine Şeyhoğlu and chatted for a while with Tugba Ispir.
Kaynak: haberler.com
İspir, Gürcüce : სპერი Speri; Ermenice : Սպեր Sber veya Sper) Erzurum ili nin bir ilçesidir. Coğrafya İspir, Çoruh nehri kenarında ve
Kaynak: İspir
Ortaören, Erzurum ilinin İspir ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe Kültür : TÜRK kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.
Kaynak: Ortaören, İspir
Bademli, Erzurum ilinin İspir ilçesine bağlı bir köy dür. İspir İlçesinin en nadide köylerinden birisidir. Köyün eski ismi Nişonot'tur.
Kaynak: Bademli, İspir
Leylekköy, Erzurum ilinin İspir ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe. İspir tarihiyle paralel bir oluşum seyrine sahip Leylekköy,İspir
Kaynak: Leylekköy, İspir
Ekrem İspir, (d. 5 Nisan 1928 , Sivas ), Türk hukukçu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi 'nden 1951 yılında mezun olmuştur.
Kaynak: Ekrem İspir
İspir meşesi (Quercus macranthera subsp. sysprensis), kayıngiller (Fagaceae) familyasından Türkiye 'ye özgü endemik meşe alt türü .
Kaynak: İspir meşesi
Çamlıkaya, Erzurum ili'nin İspir ilçesine bağlı bir beldedir. Tarih: Köyün tarihi hakkında bilgi yoktur. Kültür: Türk kültür gelenek ve
Kaynak: Çamlıkaya, İspir
Güney (bucak merkezi), Erzurum ilinin İspir ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe Kültür : TÜRK kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır
Kaynak: Güney, İspir
Cibali, Erzurum ilinin İspir ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe : Cibali, Arapça cebel adından gelmektedir. Arapça cebel, "dağ" anlamına
Kaynak: Cibali, İspir
Başpınar, Erzurum ilinin İspir ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının 1540 yılına ait bir haritada "Senhanek" olduğu yazılıdır.
Kaynak: Başpınar, İspir
Ahlatlı, Erzurum ilinin İspir ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe : Önceki adının Danzut olduğu söylenmektedir. Kültür
Kaynak: Ahlatlı, İspir
Mescitli, Erzurum ilinin İspir ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe : Köyün eski ismi Vartinik'tir. Kurtuluş Savaşı 'ndan önce köy ve
Kaynak: Mescitli, İspir
Karakale, Erzurum ilinin İspir ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe Kültür: TÜRK kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.
Kaynak: Karakale, İspir
Madenköprübaşı, Erzurum 'un İspir ilçesine bağlı bir belde dir. Tarih: Köyün tarihi hakkında bilgi yoktur. Kültür: Türk kültür gelenek ve
Kaynak: Madenköprübaşı, İspir
Başköy, Erzurum ilinin İspir ilçesine bağlı bir köy dür. Kültür : TÜRK kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.
Kaynak: Başköy, İspir
Karakaya, Erzurum ilinin İspir ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe Kültür : TÜRK kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.
Kaynak: Karakaya, İspir
Karahan, Erzurum ilinin İspir ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe Kültür : Türk kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.
Kaynak: Karahan, İspir
Cankurtaran, Erzurum ilinin İspir ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe : Köyün adı bulunduğu mevkinin eskiden yol güzergahı olup
Kaynak: Cankurtaran, İspir
Bozan, Erzurum ilinin İspir ilçesine bağlı bir köy dür. Köyümüzün tarihi Orta Asya'da başlamış ve şu anki muhite yerleşmiştir.
Kaynak: Bozan, İspir

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.