Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

kıta ne demek?

 - 4 sözlük, 4 sonuç.

BSTS / Orta Öğretim Terimleri Kılavuzu

kıta anlamı
bakınız» kara.

Güncel Türkçe Sözlük

kıta anlamı
is. 1. coğ. Yeryüzündeki altı büyük kara parçasından her biri, ana kara: Avrupa kıtası. 2. ask. Askerlerin bir komutanın emrinde bir araya gelmesinden oluşan birlik: "Trakya'da, Anadolu'dan gelecek yeni kıtalara intizar edilmektedir." -F. R. Atay. 3. ed. Dörtlük: "Abdülkadir Efendi'nin yazdığı tarih kıtasını aynen buraya geçirmekte bir fayda yok." -B. Felek. 4. esk. Parça, tane: İki kıta mektup.

Türkçe - İngilizce

kıta anlamı
sıfat
1) continental
isim
1) continent
2) verse
3) stanza
4) battalion
5) corps
6) detachment
7) canto
8) strophe
9) quatrain
10) stave

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

kıta anlamı
Kıta, askeri birlik

Doğu Trakya

kıta eş anlamlısı

dörtlük
is. 1. mat. Birbirine dik iki çap boyunca dörde bölünmüş dairenin her bir dilimi. 2. ed. Dört dizelik bölümlerden oluşmuş şiir veya şiir parçası, kıta. 3. müz. Birlik notanın dörtte biri uzunluğunda nota. 4. sf. Dört taneden oluşmuş, dört tane alabilen: Dörtlük cezve.
parça
is. 1. Bir bütünden ayrılan, ayrı sayılan veya artakalan şey: Yolun bu parçası bozuk. 2. Bir bütünden kopma, kırılma, yırtılma vb. yoluyla ayrılmış bölüm, lime: "Alınacakları bir gece önceden küçük bir karton parçasına yazmıştır." -H. Taner. 3. Birkaçı bir araya geldiğinde bir bütünü oluşturan şeylerin her biri, modül: On parçadan yapılmış bir oda takımı. 4. Tane: Üç parça elbiselik kumaş. 5. Pasaj: "Hayatımın en acı ve tatlı saatleri bunun başında geçti, eserimin en güzel parçalarını onun kenarında yazdım." -R. N. Güntekin. 6. Müzik eseri. 7. Nesne: "Bu defaki gidişimizde, eşyamızın arasında taç gibi değerli bir parça da vardı." -A. Kutlu. 8. mec. Küçümseme ve değersiz sayma bildiren bir söz: "Bir çoban parçasısın, olmasa bile koyun / Daima eğeceksin başkalarına boyun." -K. Kamu. 9. argo Güzel, alımlı kız veya kadın.
tane
is. (ta:ne) 1. Herhangi bir sayıda olan şey, adet. 2. Bazı bitkilerin tohumu: "İşçiler buğdayı savurmakta ve taneyi samandan ayırmaktadır." -N. F. Kısakürek. 3. bit. b. Çekirdekli küçük meyve: Üzüm tanesi. Nar tanesi.

"kıta" için örnek kullanımlar

sınıf Türk Edebiyatı Ders Kitabı'nda Yunus Emre'nin İlahi'sinden bir kıta, 12.
Yunus Emre Turkish Literature Course Book İlahi'sinden a continent-class, 12
Kaynak: bianet.org
Nazmi Zengin, bebeklere katı kıta verilmesinin obezite riskini artırdığını belirtti.
Nazmi rich, obesity increases the risk of giving babies solid continent, he said.
Kaynak: dunyabulteni.net
Drogba hazır kıta.
Drogba ready continent.
Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
Yedi yıl önce hayata geçen Runtalya Maratonu 5 kıta, 45 ülkeden gelen sporcularla her sene büyümekte ve beğeni kazanmakta.
Launched seven years ago Runtalya Marathon 5 continents, 45 countries and growing every year, athletes from gaining acclaim.
Kaynak: yasam.bugun.com.tr
Asya, Avrupa nın doğusunda, Büyük Okyanus 'un batısında, Okyanusya 'nın kuzeyinde ve Arktik Okyanus 'un güneyinde bulunan kıta .
Kaynak: Asya
Batık kıta çoğunluğu suyun altında bulunan çok geniş kıta kütleleri, kıtasal kütle . Bazı kara kütlelerine referans için coğrafyacılar ve
Kaynak: Batık Kıta
Avustralya , Tazmanya , Seram , Yeni Gine 'nin büyük bölümü (en uç batı ve doğu bölümleri hariç), ve diğer komşu adaların bazılarından oluşan kıta.
Kaynak: Avustralya (kıta)
ile Amerika birleşerek Bering Boğazını kapatarak Amasya oluşacaktır. Avrasya ile Amerika birer kardeş gibi olarak süper kıta olacaktır.
Kaynak: Amasya (kıta)
Dört Kıta Artistik Patinaj Şampiyonası (4CC) yıllık artistik patinaj şampiyonasıdır. Dört kıta şampiyonası dört olimpik halka ile Amerika ,
Kaynak: 2004 Dört Kıta Artistik Patinaj Şampiyonası
Dört Kıta Artistik Patinaj şampiyonası (4CC) yıllık artistik patinaj yarışmasıdır. Dört kıta ifadesi Amerika , Asya , Afrika ve
Kaynak: 2003 Dört Kıta Artistik Patinaj Şampiyonası

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.