Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

kompartıman ne demek?

 - 4 sözlük, 4 sonuç.

BSTS / Biyoloji Terimleri Sözlüğü

kompartıman anlamı İng. compartments Alm. Kompartimente Fr. compartiment
Biyolojik yapılarda bulunan sınırları belirlenmiş kapalı bölgeler.

Güncel Türkçe Sözlük

kompartıman anlamı
is. Yolcu trenlerinde vagonların bölmelerle ayrılmış bölümlerinden her biri: "Binbaşı beyin kompartımanı iki kişilik, sen oraya gidersin, konuşursun." -H. E. Adıvar.

Türkçe - İngilizce

kompartıman anlamı
isim
1) compartment
2) section
3) box

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

kompartıman anlamı Fr.compartiment
Yolcu trenlerinde vagonların bölmelerle ayrılmış bölümlerinden her biri: § "Kompartımanların üçü Safa Kok Sanclara ve birisi dahi Acem hokkabazı takımına mahsustur." -Ahmet Midhat Efendi, Hayret, 282. § "… kompartıman önündeki koridorda birkaç kişi ile beraber bağıra bağıra yol, su, toprak ve politika münakaşası yapmıştı." -Reşat Nuri Güntekin, Eski Hastalık, 38. § "Kadınlara iki kompartıman arasını çok gören efendilerle erkekler tarafında oturan madamları..." -Ruşen Eşref Ünaydın, Hatıralar I, 74. § "Kompartımanın penceresinde duran gamlı yüze bulutların gölgesi düşüyormuş." -Adalet Ağaoğlu, Ruh Üşümesi, 102. § "Bir saat sonra yemek vagonundan bulunduğum kompartımana avdetimi müteakip..." -Sami Paşazade Sezai, Bütün Eserleri II, 141. § "… boş bulduğu kompartımana yanındakileri yerleştirdi." -Ahmet Rasim, Muharrir Bu Ya, 20. § "Kompartımanıma girdiler, karşıma dizildiler." -Necip Fazıl Kısakürek, Cinnet Mustatili, 101. § "Elinde bavullarla bir tren kompartımanında surat asıyordu." -Orhan Pamuk, Cevdet Bey ve Oğulları, 225.

"kompartıman" için örnek kullanımlar

perçinler atmış ve bu sayede beş kompartıman suya doğru açılmış (İleri seviye tank, üç ileri ambar ve kazan dairesi 6) ve denizin altında kalmıştır.
Kaynak: RMS Titanic
Kasın gördüğü fonksiyonun tersi bacak arka kompartıman kasları tarafından görülür. Bu kaslar Musculus gastrocnemius ve M. soleus 'tur.
Kaynak: Musculus Tibialis Anterior
Bu şaseye üztü açık ve mürettabatı sadece hafif piyade silahlardan koruyacak ince bir zırhı olan kompartıman ilave edildi. Temmuz ve
Kaynak: Marder I

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.