Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

korkuluk ne demek?

 - 4 sözlük, 4 sonuç.

BSTS / Güzel Sanatlar Terimleri Sözlüğü

korkuluk anlamı
(Mimarlık) Balkonların, terasların kenarlarına çekilen duvar ya da parmaklık. a. bakınız» küpeşte.

Güncel Türkçe Sözlük

korkuluk, -ğu anlamı
is. 1. Tarla, bağ ve bahçelerde kuşların zarar vermesini önlemek için konulan, insana benzer kukla: "Kargalar, korkuluktan korkmayan kuşlardır. Giderler de, alay eder gibi korkuluğun tepesine konarlar." -N. Hikmet. 2. Düşme tehlikesi olan yerlere çekilen duvar veya parmaklık: "Eskiden köprünün güney kıyısında demir parmaklıklı bir korkuluk vardı." -N. Cumalı. 3. mec. Bostan korkuluğu. 4. den. Küpeşte.

Tarama Sözlüğü

korkuluk anlamı
Korkulu

Türkçe - İngilizce

korkuluk anlamı
isim
1) railing
2) scarecrow
3) balustrade
4) guardrail
5) rail
6) barrier
7) banister
8) parapet
9) guy

korkuluk eş anlamlısı

küpeşte
is. (küpe'şte) den. 1. Gemide güverte hizasında ıskarmoz bağlarına tutturulan dikmelerin dış yüzlerine kaplanan kaplamaların oluşturduğu siper, borda kaplamalarının en üstü, güverteden yukarı kalan bölüm, korkuluk, parapet: "Küpeşteye ellerini dayayarak denize baktı." -S. F. Abasıyanık. 2. mim. Duvarların üzerine, balkon veya pencerelerin içine çimento ve mozaik karışımı ile yapılan dolgu set, parapet.

"korkuluk" için örnek kullanımlar

Bostan korkuluğu veya kısaca korkuluk, kuşları ürkütüp ekili ürün veya mahsule yaklaştırmamak amacıyla bağa , bahçeye ve tarlaya dikilen
Kaynak: Bostan korkuluğu
yatay olarak tutturulmak suretiyle yerleştirilmiş ince, şerit levhalar ( : lama ) veya çelik profiller, çubuklar ile oluşturulmuş korkuluk.
Kaynak: Vardavela
Merdivenlerde güvenliği sağlamak amacıyla yanlarda korkuluk ya da trabzan adı verilen destekler kullanılır. Category:Stairs. Galeri
Kaynak: Merdiven
Şerefe gövde, döşeme, korkuluk şeklinde üç bölümdür. Mimar Sinan 'da şerefeler beş tiptir:1. Püskülsüzler, 2. Dört kollu püsküllü, 3.
Kaynak: Şerefe
beton, 430 bin metrekare betonarme kalıbı, 194 bin metrekare döşeme kaplaması, 2,7 km korkuluk, 21 bin metrekare cephe kaplaması kullanıldı.
Kaynak: İstinye Park
olduğu gibi dış hava şartlarından korunmak amacıyla izole edilmiş olabilirler; veya korkuluk gibi sınırlamalar ile dışarıya açık olabilirler.
Kaynak: Gözetleme Güvertesi
Küpeşte, merdiven, balkon ve teraslarda, alüminyum veya benzeri metallerden yapılan korkuluk sistemlerine denir. Kategori:Denizcilik
Kaynak: Küpeşte
sahneler canlandırılmışlardır. MÖ 4. yüzyıl da, tapınağın yer almakta olduğu doğal kayalığın etrafına korkuluk levhaları yerleştirilmişlerdir.
Kaynak: Athena-Nike Tapınağı
Etrafındaki korkuluk duvarları yılların tahribatıyla harap olmuştur. Bu yüzden üzerinden geçen araçlar dikkatli davranmaktadır.
Kaynak: Çanlı Köprü
Bugüne kadar binayı 117 milyon kişi ziyaret etmiştir. 1947 yılında manzara platformuna 3 m yükseklikte korkuluk yapılmıştır.
Kaynak: Empire State Binası
Sarayın çatısı bütün cepheleri dolaşan bir korkuluk ile gizlenmiştir. Sarayın dış görünüşü zemin katla üst katı birbirinden ayıran
Kaynak: Beylerbeyi Sarayı
Şerefe ve korkuluk klasik üsluptadır. Firua Ağa'nın türbesi günümüzde yoktur. Türbe binası Divanyolu'nun genişletilmesi sırasında Sadrazam
Kaynak: Firuz Ağa Camii
Bu arada yolda karşılaştığı bir korkuluk da ona eşlik eder. Bir süre sonra garip bir makine görünümünde olan bir yapıdan içeri girer.
Kaynak: Yürüyen Şato
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.