Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

mantalite ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

mantalite anlamı
is. Anlayış.

Türkçe - İngilizce

mantalite anlamı
mentality

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

mantalite anlamı Fr.mentalité
Anlayış: § "Profesyonel bir sahnenin bütün tali endişelerinden uzak, alışılmış şekillerden, piyeslerden, oyun tarzından kurtulmuş, bir bezirgan mantalitesinden sıyrılmış, para ve şöhret getiren büyük kalabalığın değil de tiyatroyu candan sever, anlayan, ona bağlı küçük topluluğun tiyatrosudur." -Nurullah Ataç, Dergilerde Deneme, 226.

mantalite eş anlamlısı

anlayış
is. 1. Anlama işi, telakki: "Ama doğrusu Hugo'yu artık uzun uzun okuyamıyoruz, onun şiiri, şiir anlayışı bizden çok uzaklaştı." -N. Ataç. 2. Bir toplum veya topluluktaki bireylerde görüş ve inanış etmenlerinin etkisiyle beliren düşünme yolu, düşünüş biçimi, zihniyet, mantalite. 3. Anlama yeteneği, feraset, izan, zekâ. 4. Hoş görme, hâlden anlama. 5. Benzerlerinden ayıran özellik, konsept.

"mantalite" için örnek kullanımlar

Eğer bu mantalite devam ederse oyuncu yetişmesi de zor diye düşünüyorum.
If you think that this is a difficult upbringing player mentality persists.
Kaynak: fanatik.com.tr
Çünkü fizik olarak, mantalite olarak hazır değiller.
Because of physics, the mentality they are not ready.
Kaynak: yenimesaj.com.tr
Vali Ahmet Cengiz, Sinop Valiliği önünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada son yıllarda gerek ülkede gerekse Sinop'ta sağlık hizmetlerinde hem kalite olarak hem sayısal olarak hem mantalite olarak ciddi gelişmeler olduğunu ifade etti.
Governor Ahmet Cengiz, Sinop, in his speech at a ceremony in front of the Governor's Office in the country in recent years and both the quality of health care services in Sinop, as well as the significant developments in numerical and stated that mentality.
Kaynak: haberler.com
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.