Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

matrah ne demek?

 - 3 sözlük, 4 sonuç.

BSTS / İktisat Terimleri Sözlüğü

matrah anlamı İng. taxable value/quantity
Verginin hesaplanmasına temel oluşturan değer ya da miktar.

Güncel Türkçe Sözlük

matrah anlamı
is. ekon. Bir verginin miktarını belirtmek için temel olarak alınan değer.

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

matrah anlamı
Şaka, güldürücü söz.

Hora, *Dinar -Afyon
*Sorgun -Yozgat

matrah anlamı
Kamçı.

İrişli, Bayburt, Zellice *Sarıkamış -Kars

"matrah" için örnek kullanımlar

Kalan 8 bin liranın yüzde 25'i olan 2 bin lira götürü giderin düşülmesiyle vergiye tâbi gelir, yani matrah 6 bin lira olarak bulunacak.
The remaining eight thousand pounds, two thousand pounds, which is 25 percent of the lump-sum expense less taxable income, so will the base six thousand pounds.
Kaynak: sentezhaber.com
Bakan Kılıç ayrıca 2011 yılında en fazla matrah beyan eden serbest meslek mensuplarından Hasan Güler, Berkant Öztoprak, Nurol Arık, Recai Orgen ve Haluk Hadi Pekşen'e plaket takdim etti.
Sword Minister also declared in 2011, the maximum taxable income of the self-employed members of the Hasan Guler, Berkant Öztoprak, Nurol Arik, a plaque was presented Pekşen'e Recai pattern and Haluk Come on.
Kaynak: timeturk.com
Matrah, vergi borcunu hesaplamak için kullanılan, vergi yasalarına göre belirlenen miktardır. İkiye ayrılır: Advolerem matrah: Belirli bir
Kaynak: Matrah
belgelere veya kanuni ölçülere dayanılarak miktarı tespit olunan bir matrah veya matrah farkı üzerinden alınacak verginin tarh edilmesidir.
Kaynak: İkmalen tarh
gerçekleştirdikleri bu tarz işlemler yerel vergi otoritelerinin vergi matrah tabanlarının aşınmasına yol açtığı için son yıllarda
Kaynak: Transfer fiyatlandırması
Başka deyimle emek sahibi eşit gelirde de daha büyük bir matrah üzerinden vergilendirilebilir. Şu halde, bir taraftan ücretinin düşeceği
Kaynak: Ayırma Teorisi

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.