Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

metodoloji ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

metodoloji anlamı
is. (l ince okunur) Yöntem bilimi.

Türkçe - İngilizce

metodoloji anlamı
isim
1) methodology

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

metodoloji anlamı Fr.méthodologie
Yöntem bilimi: § "Şu ara Tercüman'da Atatürk'ün metodolojisini açıklıyor…"-Attila İlhan, Batının Deli Gömleği, 259.

"metodoloji" için örnek kullanımlar

Biz, doğru bir metodoloji ile doğru bir veriyi zamanlı olarak tutarlı üretip üretmediğimize bakarız.
We have the right data in the right time with a methodology consistent look üretmediğimize produce.
Kaynak: bloomberght.com
Seçilen Endeavor Girişimcileri, Endeavor'ın Bain & Co Danışmanlık firması ile geliştirdiği metodoloji doğrultusunda hizmet alıyor.
Endeavor Entrepreneurs selected, in accordance with the methodology developed by Endeavor'ın Consulting firm Bain & Co. is serving.
Kaynak: turk.internet.com
Veriler rakamları iyi göstermek için değiştirilmedi, metodoloji daha doğru bir noktaya getirildi, verinin yüksek ya da düşük çıkması bizi ilgilendirmez.
The data has not been changed to better illustrate the figures, to the point where a more accurate methodology, the data goes high or low concern us.
Kaynak: ekonomi.milliyet.com.tr
Yöntembilim ya da metodoloji, belirli bir alanda kullanılan bütün metod lar; geniş anlamı ile, metodların bilim ve felsefe si olarak
Kaynak: Yöntembilim
Ekonomik metodoloji ekonomi nin ve ekonomik düşüncenin temelini oluşturan prensiplerin üzerindeki çalışma yöntemleridir. Bu çalışma
Kaynak: Ekonomik metodoloji
Hermeneutik (yorumsama), ilkin Hristiyan teolojisi alanındaki yorum tartışmalarından ortaya çıkan bir anlam ve metodoloji bilgisi.
Kaynak: Hermeneutik
Buna nazaran metodoloji , yazılım mühendisliği problemlerinin çözümünde kullanılan belirli bir stildir. Kavramlarda, programın
Kaynak: Programlama paradigması
Bir sosyoloğun müziğe olan yaklaşımıyla, bir akustik fizikçinin yaklaşımı arasında gerek tanım, gerek metodoloji k olarak büyük farklılık
Kaynak: Müzik
gerektirdiği standartları taşımayan veya yeterli bilimsel araştırma ile desteklenmeyen bilgi, metodoloji, inanç ve pratikler bütününe verilen addır.
Kaynak: Sözdebilim
Organik kimya "organik bileşikler"in tüm yönleriyle ele alındığı bir bilimdir. Organik sentez bunların hazırlanmasının metodoloji sidir.
Kaynak: Organik bileşik
Modern antipozitivistik sosyoloji incelemesinin babası olduğu düşünülür. Sosyoloji yi metodoloji k olgunluğa ulaştırmıştır.
Kaynak: Max Weber
bunları kendi metodoloji si içerisinde sınıflandıran, coğrafî dağılım ve gruplandırmalarını, nedenleriyle birlikte araştıran bir bilim dalıdır.
Kaynak: Yüzey bilimi
karışıktır; bazı yazarlar eserleri ve Bodin'in düşüncelerini övmüş, bazı yazarlarsa düşüncelerini ve örneğin metodoloji sini eleştirmişlerdir.
Kaynak: Jean Bodin
Ryu kelimesi Japoncada metodoloji, metod, stil anlamına gelir. Adını stilin kurucusu olan Gichin Funakoshi nin şiir yazarken kullandığı
Kaynak: Shōtōkan-ryū
Esas itibariyle metodoloji k bir araç olarak sosyoloji disiplini içerisinde kullanılmakta olan bu yaklaşım; siyaset bilimi , antropoloji
Kaynak: Yapısal işlevselcilik
tıbbın yanı sıra, sosyoloji , epidemiyoloji , etyoloji , ekoloji , ekonomi gibi farklı bilimlerden de kavram ve metodoloji açısından yararlanır.
Kaynak: Tıbbi antropoloji
Steiner yaklaşımını "bilimsel metodoloji kullanılarak yapılan ruh gözlemleri" olarak tanımlamıştır (R. Steiner: 1861 -1925 ).
Kaynak: Antroposofi
kuramların, dilbilimde yeni yöntemlerin, ayrıca Türk dilbiliminin kuram ve metodoloji problemlerininaraştırılmasıyla bağlı yazılar yer almaktadır.
Kaynak: Türkoloji (Dergisi)

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.