Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

misket ne demek?

 - 3 sözlük, 5 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

misket anlamı
(I) is. Mis üzümünden yapılan şarap.
misket anlamı
(II) is. 1. Bomba ve şarapnellerin içinde bulunan kurşun veya demir tanelerin adı: "Yalnız miralayın sağ bacağını bir gülle misketi fena halde hırpalamış." -N. Hikmet. 2. Bilye: "Çocuk muyuz da iki miskete, üç gazoz kapağına bahse girelim?" -E. Şafak.
misket anlamı
(III) is. hlk. 1. Ankara ve çevresinde oynanan bir tür halk oyunu. 2. Bu oyunun müziği.

Türkçe - İngilizce

misket anlamı
isim
1) marble
2) muscadine
3) grapeshot
4) taw
5) ball
6) agate

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

misket anlamı Fr.mousquet
1. Bomba ve şarapnellerin içinde bulunan kurşun veya demir tanelerin adı. 2. Bilye: § "Dur, durduğun yerde, sağa sola kımıldanma çocuk, yersin kafana bir misket." -Ruşen Eşref Ünaydın, Röportajlar II, 142.

misket eş anlamlısı

bilye
is. (bi'lye) 1. Çocukların oynamak için kullandığı taş, maden, toprak, cam vb.nden yapılmış küçük yuvarlak nesne, misket, zıpzıp. 2. Motorlu taşıtlarda dönme veya sürtünme etkilerini azaltmak, aşınmayı ve enerji yitimini önlemek için göbeklerdeki yataklara yerleştirilen, çoğunlukla çelikten, küçük yuvarlak.

"misket" için örnek kullanımlar

Gebze'de misket büyüklüğünde dolu yağdı.
Marble-sized hail fell in Gebze.
Kaynak: pressturk.com
Yüksek kesimlerdeki köylerde daha etkili olan misket büyüklüğündeki doludan kaçmaya çalışan vatandaşlar, saçak altlarına ve işyerlerine sığındı.
High-sectors hail the size of marbles are more effective than attempting to flee the villages, citizens and businesses took refuge beneath the eaves.
Kaynak: objektifhaber.com
Misket limonu (diğer adıyla: "Lim", diğer bir deyişle “limon”, “misket limonu” ya da “küçük limon”, Arapça dan ليمون laymūn ve Farsça dan
Kaynak: Misket limonu
Sprite, limon ve misket limonu aromalı bir gazozdur. Kafein içermez. The Coca-Cola Company tarafından 1961 'den beri üretilmektedir.
Kaynak: Sprite
13-14 Mayıs 1999 gecesi Kosova 'nın güneyindeki Korişa köyüne sekiz misket bombası NATO savaş uçakları tarafından atıldı. NATO, Korişa
Kaynak: NATO'nun Korişa'daki Arnavutları bombalaması
Caipirinha kaipiˈrĩjɐ misket limonu , esmer şeker , cachaça ve kırılmış buz ile yapılan Brezilya kökenli alkol lü bir içecektir.
Kaynak: Caipirinha
Mors, misket lerle oynanan bir sokak oyunu. Çoğunlukla diğer oyuncuların misketlerini almak için oynanır. Oyun: Yere önce bir üçgen çizilir.
Kaynak: Mors (oyun)
Coca-Cola with Lime, The Coca-Cola Company 'nin çıkardığı misket limonu aromalı bir içecektir. İlk kez 2005 yılının ilk çeyreğinde Kuzey
Kaynak: Coca-Cola Lime
Üsküp, misket lerle oynanan bir sokak oyunu. Rakip oyuncuların misketlerini kazanmak, çocuk argosunda ütmek gayesiyle oynanır.
Kaynak: Üsküp (oyun)
İsveç köftesi ya da İsveççe deki özgün adıyla köttbullar, İsveç mutfağının en bilinen ürünlerinden olan ve misket şeklindeki köfte lerden
Kaynak: İsveç köftesi
GATOR mayın sistemi ABD tarafından 1980li yıllarda geliştirilen misket bombalarından türetilen havadan bırakılan tanksavar ve anti
Kaynak: GATOR mayın sistemi
Mohito geleneksel olarak beş malzeme ile hazırlanır: rom , şeker (geleneksel olarak şeker kamışı suyu), misket limonu , karbonatlı su
Kaynak: Mojito (içki)

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.