Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

müteşekkir ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

müteşekkir anlamı
sf. esk. Teşekkür eden, teşekkür borcu olan.

Türkçe - İngilizce

müteşekkir anlamı
sıfat
1) grateful
2) thankful
3) indebted

"müteşekkir" için örnek kullanımlar

Futbol yıllarca sırrımı sakladı ve kariyerim için her zaman müteşekkir olacağım.
Football kept secret for many years and I will be always thankful for my career.
Kaynak: hurriyet.com.tr
Demirtaş, İzmir'in Türkiye'de toplanan verginin yüzde 12'sini ödediğine dikkat çekti ve EXPO'ya verdiği destek nedeniyle Başbakan Erdoğan'a müteşekkir olduklarını söyledi.
Demirtas, Izmir, Turkey, pointed out that he paid 12 percent of taxes collected and due to the support of EXPO Prime Minister Erdogan said that they were thankful for.
Kaynak: haberciniz.biz
Cumhurbaşkanı olan Uhuru Kenyatta, zafer konuşmasında, Kenya halkının demokrasi mücadelesinden alnının akıyla çıktığını belirterek, herkese müteşekkir olduğunu söyledi.
Uhuru Kenyatta, president, victory speech came a winner in the struggle for democracy, the people of Kenya said, everyone is grateful, he said.
Kaynak: haberdar.com
Doktorların gerçekleştirdikleri onurlu çalışmalardan insanların her zaman müteşekkir olduğunu aktaran Gül, "Sağlımızı bizden çok düşünen tıp adamlarına minnettarız" değerlendirmesinde bulundu.
Honorable work that people are always thankful to the doctors realized that transfers Rose, "medical men, grateful for our health than we think" the assessment found.
Kaynak: sondakika.com
Caminin adı, Arapça “müteşekkir” anlamına gelir. 3 tarafı camla çevrili cami, 3.000 metrekeare zemine kurulu, toplam inşaat alanı 10.000
Kaynak: Şakirin Camii
Bu dönemde Türkiye'ye karşı yumuşak bir tavır almak ve ABD 'nin müdahalesine müteşekkir olması nedeniyle Yunan kamuoyu tarafından
Kaynak: Panhelenik Sosyalist Hareket
genellikle klasikler i öğreten ortaeğitim kurumlarıyla karşılaştırıldığında ilginçti ve Dirac daha sonra buna çok müteşekkir olduğunu açıklayacaktı.
Kaynak: Paul Dirac
ilerde okutamadığım bir dönem olursa, o zaman Paşa hazretlerine müteşekkir olurum, bu hareketi dolayısıyla kendisine teşekkür ederim" demiş.
Kaynak: Baha Akşit
Rose'un ısrarları üzerine Cal müteşekkir olduğunu göstermek için Jack'i ertesi akşam yemeğe davet eder. Cal ve Ruth üçüncü sınıftan gelen
Kaynak: Titanik (film)

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.