Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

nasip olmak ne demek?

 - 1 sözlük, 1 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

nasip olmak anlamı
1) fırsat düşmek, elvermek: "Acaba İstanbul'u bir daha görmek nasip olacak mı?" -H. E. Adıvar. 2) mutluluk veren güzel şeylere erişmek, ulaşmak, kavuşmak: "Hiçbir erkeğe nasip olmadığını iddia edeceğim hayat, hep kaçamaklarla dolu idi." -R. H. Karay.

nasip olmak eş anlamlısı

kavuşmak
(-e) 1. Ayrı kalınan, sevilen bir kimseyle bir araya gelmek, onu yeniden görmek: "Biz 1923'te bir Mustafa Kemal'e kavuşmasaydık, gelecek zamanlara doğru yollarımızı tıkayan aşılmaz setleri yıkamazdık." -F. R. Atay. 2. Yokluğu çekilen veya çok istenen bir şeye erişmek, onu elde etmek: "Vakitsiz kötürümleşen ruh, onun mucizesiyle ısındı, kımıldandı, doğruldu; bir sağlığa kavuşuyordu." -R. E. Ünaydın. 3. Katılmak: "Fırat ve Dicle gibi yan yana akıyorlar, sonra birbirine kavuşuyorlar." -Y. K. Beyatlı. 4. (nsz) Bir araya gelmek, birleşmek: Ceketin önü kavuşmuyor. 5. (nsz) Güneş batmak. 6. Varmak, ulaşmak.
ulaşmak
(-e) 1. Varmak, gelmek: "Doğudan batıya kadar ulaşmış bir zafer bestesi dinliyorum." -R. H. Karay. 2. Elde etmek, erişmek. 3. Yetişmek. 4. Birbirine katılmak, dökülmek: Nehirler denizlere ulaşıyor.
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.