Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

nesilden nesile ne demek?

 - 1 sözlük, 1 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

nesilden nesile anlamı
zf. Kuşaktan kuşağa, kuşaklar boyunca: "Bir şehrin hayalimizde aldığı çehreleri, insandan insana değiştiği gibi nesilden nesile de değişir." -A. H. Tanpınar.

"nesilden nesile" için örnek kullanımlar

Peki savaş çağrısı yapan bir konuşmayla bütün Amerikan halkına nesilden nesile şiddet öneren Michelle Obama'yı nasıl es geçebiliriz?
And all the American people from generation to generation with a speech calling for war violence suggests how you can skip Michelle Obama?
Kaynak: haberturk.com
Azmak ve Dalyan'daki teknelerimiz çevreye zarar vermeden, nehirlerimizi kirletmeden hizmet verirse lehimize olur. Nesilden nesile bize kadar gelen bu değerleri biz de gelecek nesillere temiz bir şekilde bırakmalıyız.
Azmak and boats in Dalyan without harming the environment, polluting rivers, if the service is in our favor. Come down to us from generation to generation of these values ​​in a clean way, we leave to future generations.
Kaynak: yeniasir.com.tr
Azmak ve Dalyan'daki teknelerimiz çevreye zarar vermeden, nehirlerimizi kirletmeden hizmet verirse bu bizim lehimize olur. Nesilden nesile bize kadar gelen bu değerleri biz de gelecek nesillere temiz bir şekilde bırakmalıyız.
Azmak and boats in Dalyan without harming the environment, polluting the rivers that if the service is in our favor. Come down to us from generation to generation of these values ​​in a clean way, we leave to future generations.
Kaynak: haber3.com
Sipzur ustası Fehmi Şanlı'nın çaldığı Sipzur'u hayranlıkla dinleyen Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, ilçeye özgü müzik aleti 'sipzur'un nesilden nesile aktarılması için Kaymakamlık olarak üzerlerine düşeni yapacaklarını söyledi.
Governor listened with admiration Sipzur'u Manavgat Şanlı Fehmi played Sipzur master Emir Osman Bulgurlu, the county-specific musical instrument 'sipzur'un their part as District Governor for the transfer from generation to generation, he said.
Kaynak: medya73.com

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.