Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

palmiye ne demek?

 - 5 sözlük, 5 sonuç.

BSTS / Biyoloji Terimleri Sözlüğü

palmiye anlamı İng. palm, palm tree, fortune's palm Lat.Trachycarpus fortunei Alm. Palme, Palmbaum Fr. palmier
Palmiyegiller (Arecaceae) familyasından, 10-15 m boyunda, yuvarlağımsı ve parçalı yapraklı, yaprak tabanları kalıcı, çiçekleri ikili ya da dörtlü gruplar hâlinde, meyveleri kalp şeklinde, ana vatanı Çin ve Japonya olan, Akdeniz ve Ege Bölgesi sahillerinde park ve caddelerde süs bitkisi olarak yetiştirilen bir tür ağaç. Kendir palmiyesi.

BSTS / Orta Öğretim Terimleri Kılavuzu

palmiye anlamı Osm. nahl Fr. palmier
hurma (botanik)

Güncel Türkçe Sözlük

palmiye anlamı
is. (pa'lmiye) bit. b. Palmiyegillerden olan ağaçların genel adı: "Burası, iki köşesinde boynu bükük, uzun palmiye saksıları duran zarif bir methaldi." -P. Safa.

Türkçe - İngilizce

palmiye anlamı
isim
1) palm
2) palm tree

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

palmiye anlamı Fr.palmier
Palmiyegillerden olan ağaçların genel adı:§ "Harpte kocalarını kaybetmiş iki matemli kız kardeş, bir köşede kurumuş bir palmiyenin siperinde de ben." -Reşat Nuri Güntekin, Eski Şeyler, 151. § "…yaldızlanmış palmiye yapraklarını…" -Adalet Ağaoğlu, Göç Temizliği, 234. § "Burası, iki köşesinde boynu bükük, uzun palmiye saksıları duran zarif bir methaldi." -Peyami Safa, Sözde Kızlar, 16. § "Büyük Japon vazoların içinde palmiyeler." -Nazım Hikmet Ran, Yeşil Elmalar, 31. § "Nihayet şehrin öbür ucunda, incir ağaçları ve palmiyeler arasında gizlenen cami." -Cemil Meriç, Kırk Ambar, 36.

"palmiye" için örnek kullanımlar

Türkiye her yıl ayçiçeği, kanola ve palmiye yağı için yurtdışına 2 milyar dolar ödüyor.
Turkey every year, sunflower, canola and palm oil abroad to pay $ 2 billion.
Kaynak: ekonomi.haber7.com
Bahçe içinde peyzaj çalışmalarını sürdüren Ödemiş Belediyesi ekipleri, palmiye ve türleri, şimşir, mevsimlik çiçek, çim ve taflan dikimi yapıyor.
Ödemiş Municipality has been working in the garden, landscaping crews, palm trees and species, boxwood, seasonal flowers, grass and planting cherry laurels doing.
Kaynak: haber3.com
Şirketin adını da bizim halen yönetimimizde Başkan Yardımcısı olan Nuray Perker adlı arkadaşımız, Robinson Crusoe romanında söz edilen palmiye benzeri bir ağacın adından esinlenerek koydu.
The authors name of the company is currently Vice President of our friends Nuray Perker's, mentioned in his novel Robinson Crusoe was inspired by the name of a tree, put the palm-like.
Kaynak: hurriyet.com.tr
Yürüyen palmiye (Socratea exorrhiza), palmiyegiller (Arecaceae) familyasından orta ve kuzey Amerika 'nın tropik yağmur orman larının
Kaynak: Yürüyen palmiye
Afrika palmiye misk kedisi (Nandinia binotata), etçiller (Carnivora) takımından, Orta Afrika 'nin ormanlarinda yaşayan bir hayvan tür ü.
Kaynak: Afrika palmiye misk kedisi
Hindistan cevizi (Cocos nucifera), palmiyegiller (Arecaceae) familyasından tropik bölgelerde yetişen meyvesi yenen bir palmiye tür ü.
Kaynak: Hindistan cevizi
ogg | pronunciation) (Euterpe oleracea) Euterpe familyasından bir tür palmiye ağacı olup meyvesi ve kaliteli palmiye göbekleri için
Kaynak: Acai üzümü
Mauritia, Boyu 20-25 metreye varan ve tepesinde büyük bir taç halinde yelpaze biçiminde yapraklar taşıyan Güney Amerika kökenli görkemli palmiye .
Kaynak: Mauritia
Rafya, büyük gövdeli, yaprakları uzunca bir palmiye türü, Amerika ve Afrika 'da görülür. Yaprak ları tekstil de kullanılır.
Kaynak: Rafya
Hurma (Phoenix dactylifera), palmiyegiller (Arecaceae) familyasından dekoratif yapraklı bir palmiye türüdür . Palmiyeler gibi tropikal ,
Kaynak: Hurma
Günümüzde bu madde artık suni yollardan üretilmektedir. Bayağı palmiye misk kedisi (Paradoxurus hermaphroditus) türü Kopi Luvak -kahvesi
Kaynak: Misk kedisigiller
Çoğu yerde yaşamasına rağmen palmiye misk kedileri ağaçlarda bazılarıda hem karada hem suda yaşar. Besinlerini bitki ve küçük hayvanlar
Kaynak: Misk kedisi

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.