Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

pişkin ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

pişkin anlamı
sf. 1. Gereğince pişmiş: Pişkin ekmek. 2. Çabuk pişen, pişeğen, pişek: Pişkin nohut. 3. mec. Saygısızca davranarak işini yürüten: "Hiç istifini bozmayan bir pek pişkin hırsız hâli buldum." -S. F. Abasıyanık. 4. mec. Girgin: "Vasıf'ı hem arkadaş canlısı bir insan hem de gayet pişkin bir politikacı olarak tanıyordum." -Y. K. Karaosmanoğlu. 5. mec. Deneyimi olan, herhangi bir şeye alışmış olan, olgun: "Onların çoğu şimdi, yaşını başını almış, akıllı uslu, pişkin adamlardır." -R. N. Güntekin.

Türkçe - İngilizce

pişkin anlamı
sıfat
1) worldly
2) old
3) sophisticated
4) ripe
5) brazenfaced
6) cagy
7) pushful
8) pushing
9) worldly wise
10) hard-boiled
11) hard-nosed
12) hard-bitten
13) conscience-proof

pişkin eş anlamlısı

girgin
sf. Herkesle çabucak yakınlık kurarak işini yürütebilen, pısırık karşıtı: "Kara kaş, kurnaz, girgin bir kadındı." -R. N. Güntekin.
olgun
sf. 1. Yenecek duruma gelmiş (meyve): "Oluğun altına bir sepet iri, olgun, renkli şeftali koymuşlar." -R. H. Karay. 2. mec. Bilgi, görgü ve hoşgörüsü gereği kadar gelişmiş, ağırbaşlı (kimse), kâmil: "Benim bütün cefama olgun adam gibi katlanmasını bilmişti." -Y. K. Karaosmanoğlu.
pişek
sf. hlk. Pişeğen.

"pişkin" için örnek kullanımlar

Böyle pişkin hırsız görülmedi.
There was such a hard-nosed thief.
Kaynak: internethaber.com
Muhtarlık: 2004 - Abdulkadir pişkin. 2000 Ali yavas: 1999 osman pişkin: 1994 -kemal cal: 1989 -: 1984 - Altyapı bilgileri: Köyde ilköğretim
Kaynak: Salur, Ladik

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.