Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

refik ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

refik anlamı
is. (refi:ki) esk. 1. Arkadaş, dost: "Bey oğlum, bu zat benim en aziz, en eski refikimdir." -Ö. Seyfettin. 2. Eş, koca, zevç.

Kişi Adları Sözlüğü

Refik anlamı Köken: Ar.
Cinsiyet: Erkek
1. Arkadaş, yoldaş. 2. Koca, eş. 3. Yardımcı.

Yerleşim Birimleri Sözlüğü

Refik anlamı
Sivas ili, İmranlı ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim birimi.

refik eş anlamlısı

arkadaş
is. 1. Birbirlerine karşı sevgi ve anlayış gösteren kimselerden her biri, yâren. 2. Bir ortamda birlikte bulunanlardan her biri, hempa, refik: "Nedret'in arkadaşları bizi nezaketen davet ettiler." -M. Yesari.
dost
is. 1. Sevilen, güvenilen, yakın arkadaş, gönüldaş, iyi görüşülen kimse, düşman karşıtı: "Dostlar beni hatırlasın." -Âşık Veysel. 2. Erkek veya kadının evlilik dışı ilişki kurduğu kimse, zamazingo: "Bir dostu vardı, belalı, çapkın bir delikanlı." -H. R. Gürpınar. 3. Sahibine sevgi gösteren hayvan: Köpek insan dostudur. 4. Bir şeye aşırı ilgi duyan, koruyan kimse: Kitap dostu. 5. sf. İyi geçinen, aralarında iyi ilişki bulunan: "Yüzleri tatlı, dilleri tatlı, dost insanlardı bunlar." -T. Buğra.

is. 1. Birbirinin aynı olan veya birbirine çok benzeyen iki şeyden her biri, benzeri: "Çorabın öbür eşini yerden almak için sol ayağını uzatıyordun." -Ö. Seyfettin. 2. Karı kocadan her biri, hayat arkadaşı, refik, refika: "Kadın diye eşini bellemiş, dürüst, aile babası bir adamdır." -Z. Selimoğlu. 3. Birlikte yaşayan dişi ve erkek hayvandan her biri: Güvercin eşini arıyor. 4. İkişer kişilik gruplarla oynanan oyunlarda, ortak oynayan iki kişiden her birinin öbürüne göre durumu, partner: Briçte kuvvetli bir eş seçti. 5. hlk. Kuma, ortak. 6. hlk. Arkadaş. 7. hlk. Döl eşi.
koca
(I) is. Bir kadının evlenmiş olduğu erkek, eş, zevç: "Bütün kadınlar gibi aklınca bu yolla kocasını zevksizlikle suçluyordu." -A. Kutlu.
koca
(II) sf. 1. Büyük, geniş: "Uyandığım zaman koca bir karaltı vardı önümüzde." -A. Erhat. 2. Kocaman, iri: Koca kafa. 3. Yaşlı, ihtiyar, pir. 4. Yüksek. 5. mec. Büyük, ulu.
zevç
is. esk. Koca.

"refik" için örnek kullanımlar

Dr. Refik KORKUSUZ'un elinden aldı.
Dr. Refik Dreadnought took away.
Kaynak: timeturk.com

Yakın Kelimeler

(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.