Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

resim ne demek?

 - 7 sözlük, 7 sonuç.

BSTS / Eğitim Terimleri Sözlüğü

resim anlamı İng. drawing Fr. dessin
Öğrencilere gözlem, izlenim ve imgelemleri ile duygu ve tasarımlarını resimle anlatabilme bilgi, beceri ve yetisini kazandırmak; sanat yapıtlarını değerlendirmek için gerekli ölçüleri kavramaları konusunda onlara yardımcı olmak; boş zamanlarını yararlı biçimde geçirmelerini sağlayacak güzel bir uğraşı alanını sevdirmek amacıyla türlü okul proGramlarında yer alan ders.

BSTS / Güzel Sanatlar Terimleri Sözlüğü

resim anlamı İng. picture, drawing Alm. Bild, Malerei, Zeichnung Fr. peinture, dessin
(Resim) Boya ya da çizim yoluyla kurulmuş yapıt. a. bakınız» boyaresim, çizim.

BSTS / İktisat Terimleri Sözlüğü

resim anlamı İng. duty, impost
Belirli bir işin veya hizmetin yapılması için yetkili makamlar tarafından verilen izin karşılığında elde edilen vergi benzeri bir gelir.

BSTS / Sinema ve Televizyon Terimleri Sözlüğü

resim anlamı İng. 1. picture, frame, image, photographie image, film image, single frame, 2. cartoon, drawing, 3-4. television picture (image) Osm. 1. fotoğraf, kare, kadr, çerçeve, 2. karikatür, des
Sinem. 1. Film üzerinde çerçeve içinde yer alan fotoğraflardan her biri. 2. Bir canlıresim için çizilen resimlerin her biri. TV. 3. Almaç görüntülüğünde, görüntülüğün üst satırdan alt satıra değin taranması sonunda oluşan görüntü. 4. İzleyicinin almaç görüntülüğünde gördüğü, izlediği görüntünün en ufak birimi.

Güncel Türkçe Sözlük

resim, -smi anlamı
is. 1. Varlıkların, doğadaki görünüşlerinin kalem, fırça gibi araçlarla kâğıt, bez vb. üzerinde yapılan biçimleri: "Konulu resim parçaları kendiliğinden ve doğru olarak yan yana gelivermiş, hikâye ortaya çıkmıştı." -T. Buğra. 2. Bunu yapmak için gerekli yöntemleri öğreten sanat: "türkiye'de resim bir müddetten beri soysuz bir sanat hâline gelmeye başladı." -O. S. Orhon. 3. Fotoğraf: "Güzel İnebolu kızı, duvara yapıştırılan gazi'nin resmine uzun uzun baktı." -A. Gündüz. 4. huk. Bazı eşyadan ve işlerden alınan vergi veya harç: "Osmanlı Devleti'nin birçok vergi ve resimleri bu yüzden doğrudan doğruya yabancı alacaklıların cebine gider." -Y. K. Karaosmanoğlu. 5. Tören.

Türkçe - İngilizce

resim anlamı
isim
1) picture
2) image
3) photo
4) painting
5) drawing
6) figure
7) illustration
8) dues
9) likeness
10) tax
11) tablature
12) effigy
13) tableau
sıfat
1) pictorial

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

resim anlamı
(< Ar. resm) resim

resim eş anlamlısı

fotoğraf
is. 1. Çeşitli araç ve malzeme kullanarak görüntüyü özel bir yüzey üzerinde sabitleme. 2. Bu yöntemle aktarılarak çoğaltılan resim, foto: "Bir de yadigâr olmak üzere fotoğraf bıraktı." -Ö. Seyfettin.
tören
is. 1. Bir toplulukta, üyelerin belli bir olayı, kişiyi veya değeri ayırt edip sembolleştirmesi, bunların anlam ve öneminin güçlendirilmesi amaçlarıyla düzenlenen hareket dizisi, merasim: "Töreni daha uzaktan izleyen annelerle babalar da sevinçle el çırpıyorlardı." -Ç. Altan. 2. Anma, kutlama, nişan, evlenme, ölüm gibi sebeplerle yapılan toplantı, merasim, seremoni.

"resim" için örnek kullanımlar

yıl dönümü olması nedeniyle resim ve kompozisyon sergisi düzenledi.
Because of the anniversary exhibition of painting and composition held.
Kaynak: haber3.com
Yani bir resim çekerken aynı anda kendinizi de çekebilirsiniz.
So you can take a picture of yourself in while at the same time.
Kaynak: merhabahaber.com
Samsung Galaxy S4 yeni resim ve fotoğrafları sızdırıldı !
Samsung Galaxy S4 new leaked pictures and photos!
Kaynak: kirikhan.net
Düren'in üçüncü resim sergisi çok sayıda davetlinin katılımıyla açıldı.
Düren'in third painting exhibition was opened with the participation of many guests.
Kaynak: haber.gazetevatan.com
Teknik resim, mühendis ler arasındaki iletişimi en kolay ve en doğru şekilde sağlaması açısından büyük öneme sahip teknik bir alfabedir.
Kaynak: Teknik resim
Resim görüntüleyici, depolanmış görsel resim leri gösteren bilgisayar programlarına denir. Genelde değişik dosya biçimlerini tanır.
Kaynak: Resim görüntüleyici
Film, tarihi bakımdan ilkin hareketli resim lerin kaydı ve gösterilmesi için kullanılan bir terimdi. Ancak daha sonra genelleştirilmiştir
Kaynak: Film
Devlet Resim ve Heykel Sergisi, Ankara 'da her yıl, resim ve heykel dalındaki eserlerin gösterilmesi için 1939 yılından günümüze kadar
Kaynak: Devlet Resim ve Heykel Sergisi
Resim düzenleyici veya resim yönetim uygulaması sayısal resimleri düzenlemeye yoğunlaşmış bilgisayar programlarına denir. Bazı resim
Kaynak: Resim düzenleyici
Kalem, yazı yazmakta ve (bazı türleri) resim yapmakta kullanılan, genellikle ince bir çubuk şeklindeki araç. Kalem sözcüğü ile
Kaynak: Kalem
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.