Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

retrovirüsler ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

BSTS / Biyoloji Terimleri Sözlüğü

retrovirüsler anlamı İng. retrovirus Lat.Retroviridae, retro: geriye; virüs: zehir Alm. Retrovirus Fr.retroviruses
Lösemiye ve hayvanlarda tümörlere sebep olan onkovirüslerin bulunduğu 100-120 nm çapında, ikozahedral kapsidli bir virüs familyası. Hayat devri esnasında revers transkriptazı kullanan ve tek iplikli RNA ile protein örtüsünden oluşan virüsler. AİDS virüsü gibi.

BSTS / Viroloji Terimleri Sözlüğü

Retrovirüsler anlamı İng. Retroviruses
Yapılarında pozitif anlamlı ve tek zincirli RNA genomu bulunduran, zarflı ve yaklaşık 100 nm büyüklükte virüslerin oluşturduğu bir virüs ailesi, AİDS ve tümör virüslerinin yer aldığı virüs ailesi, Retroviridae.

"retrovirüsler" için örnek kullanımlar

Vaka ve tedavi süreci Pazar günü Atlanta'daki Retrovirüsler ve Fırsatçı Enfeksiyonlar Konferansı'nda açıklandı.
Cases and Retroviruses and Opportunistic Infections Conference of the treatment process were announced on Sunday in Atlanta.
Kaynak: sabah.com.tr
Bebeğin tedavisi, Atlanta'da düzenlenen Retrovirüsler ve Fırsatçı Enfeksiyonlar Konferansı'nda aşama aşama, tüm ayrıntılarıyla sunuldu.
The baby's treatment, held in Atlanta Conference on Retroviruses and Opportunistic Infections in stages, all presented in detail.
Kaynak: haberekspres.com.tr
Tedavinin sonuçlarını, Baltimore'da Johns Hopkins Üniversitesi'nde virolog Dr Deborah Persaud, Atlanta'da Retrovirüsler ve Fırsatçı Enfeksiyonlar Konferansı'nda sundu.
Results of the treatment, Dr. Deborah Persaud virologist at Johns Hopkins University in Baltimore, Atlanta Conference on Retroviruses and Opportunistic Infections presented.
Kaynak: bbc.co.uk
Atlanta'da düzenlenen Retrovirüsler ve Fırsatçı Enfeksiyonlar Konferansı'nda, AIDS virüsüyle dünyaya gelen bir bebeğin uygulanan erken tedavi sonrası iyileştiği bildirildi.
Conference on Retroviruses and Opportunistic Infections held in Atlanta, the AIDS virus, a baby who was born in the early post-treatment reported to have improved.
Kaynak: dw.de
Viral vektör tipleri Retrovirüsler: Retrovirüs. virüsü gibi rekombinant retrovirüsler, konak genomun içine stabil şekilde entegre olabilirler.
Kaynak: Viral vektör
Retrovirüsler ters transkripsiyon yoluyla çoğalırlar, yani bir RNA şablonundan DNA oluşurtururlar. RNA genomlu virüsler bir DNA ara ürün
Kaynak: Virüs

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.