Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

rimel ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

rimel anlamı
is. Kadınların kirpiklerini kıvırmak ve daha uzun göstermek için fırça ile sürdükleri yağlı sürme, maskara: "Nihayet kirpiklerine de birer fırça rimel dokundurdu, onları da dikleştirdi." -P. Safa.

Türkçe - İngilizce

rimel anlamı
isim
1) mascara

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

rimel anlamı Fr.rimmel
Kadınların kirpiklerini kıvırmak ve daha uzun göstermek için fırça ile sürdükleri yağlı sürme, maskara:§ "Birer fırça rimel dokundurdu." -Peyami Safa, Sözde Kızlar, 35. § "Ayşen, bu sabah fazla rimellemediği uzun kumral kirpiklerini iyice kaldırmış…" -Adalet Ağaoğlu, Dar Zamanlar-3 Hayır, 60. § "... tuvalet çantasındaki losyon şişelerini, çeşit çeşit tüpleri, kreyyonları, saç, diş, rimel fırçalarını musluk taşındaki oyuklara sıralamıştır." -Reşat Nuri Güntekin, Tanrı Misafiri, 111. § "Gün ışığında daha yaşlı, rimeli, pudrası, allığı, dudaklarının boyası sahte, daha yalancı görünmesine rağmen, Alman bira fabrikalarının ilanlarındaki kadın resimleri gibi "şahane" bir hâli var." -Nazım Hikmet Ran, Yeşil Elmalar, 60. § "Saçlarının platin tozunu sağına döküyor, olmuyor; soluna döküyor, olmuyor; kendisini alnında incecik gerilmiş kalem çizgisi kaşları , tek tek ayrılmış lacivert rimelli kirpikleriyle; hangi hayal kurma anında, Freddy Mills'in karısı yerine koysa, yerleştiği yerleşeceği bütün Amerikan evlerini, renkli Amerikan filimlerinde kullanılmış olduğunu görüp şaşırıyor." -Attila İlhan, Kurtlar Sofrası, 460.

rimel eş anlamlısı

maskara
sf. (maska'ra) 1. Eğlendirici, sevimli, güldürücü, sevimli, soytarı, hoş: Görseniz ne maskara şey! 2. is. Karnaval maskesi: Çocuk bir maskara satın aldı. 3. is. Kirpik boyası, rimel. 4. hkr. Şerefsiz, onursuz, haysiyetsiz, rezil (kimse): "Bu maskara sosyete bana cahil diye bakar." -H. E. Adıvar.

"rimel" için örnek kullanımlar

Shiseido pudra, shiseido rimel ve shiseido krem başta olmak üzere Duş jeli, parfüm, deodorant, tonik, nemlendirici gibi daha bir çok ürünü
Kaynak: Shiseido
Ayrıca, plastik, metalik boya ve sahte incilerde de parlaklık ve renk vericisi olarak, rimel ve tırnak cilası ürünlerinde de
Kaynak: Guanin

Yakın Kelimeler

(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.