Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

salık ne demek?

 - 3 sözlük, 10 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

salık, -ğı anlamı
is. 1. Tavsiye. 2. Olmuş veya olacak bir olay, bir olgu ile ilgili verilen bilgi, haber.

Kişi Adları Sözlüğü

Salık anlamı Köken: T.
Cinsiyet: Erkek
1. Haber, bilgi. 2. Tavsiye.

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

salık anlamı
Hayvan satımında çobana alıcının verdiği armağan para, çoban hakkı.

Bahadır, *Keçiborlu -Isparta
-Denizli ve köyleri

salık anlamı
1.Haber, bilgi. 2.Haberci.
salık anlamı
Beli çökük (hayvan için).

-Isparta
Dengere *Tefenni -Burdur
*Çerkeş -Çankırı
*Merzifon -Amasya
Çanıllı *Ayaş -Ankara
Salkuma -Kayseri
*Bor -Niğde
-Adana

salık anlamı
Tanım.

Çığrı *Dinar -Afyon
*Eğridir ve köyleri, *Sütçüler ve köyleri -Isparta
Bekteş *Zara -Sivas
Zile *Develi -Kayseri
Ağzıkaraca -Adana
Masara *Mut -İçel

salık anlamı
Ağıldaki çoban odası.

*Ereğli -Konya

salık anlamı
Sersem, aptal.

Bahçeli *Bor -Niğde

salık anlamı
1. Bilgi, haber. 2. Tanım.
salık anlamı
Beli çıkık, sakat.

Karamanlı *Tefenni Burdur
*Güdül ve köyleri Ankara

salık eş anlamlısı

haber
is. 1. Bir olay, bir olgu üzerine edinilen bilgi, salık: "Çırağın bir şeyden haberi yok." -M. Ş. Esendal. 2. İletişim veya yayın organlarıyla verilen bilgi: "Herkes sofraya oturmuş, bir yandan çorbalarını kaşıklayıp bir yandan da haberleri seyrediyordu." -E. Şafak. 3. Bilgi: Sanattan haberi yok. 4. db. esk. Yüklem.
tavsiye
is. 1. Öğütleme, yol gösterme: "Doktorların tavsiyesini yerine getirmek için de yürüye yürüye evine vaktinde yetişir." -A. Ş. Hisar. 2. Bir şeyin, bir kimsenin iyi, işe yarar olduğunu ilgili kişiye söyleme, referans.

"salık" için örnek kullanımlar

Her ay yapılacak küçük yatırımların milyonluk bir servete dönüşmesi fikri heyecan verici olsa da ilk yatırımlarını yapmadan önce gençlere yatırımın birkaç temel kuralının göz ardı edilmemesi salık veriliyor.
The idea of a small investment into a fortune million each month is an exciting investment in young people before making investments in the first few basic rule is recommended to be ignored.
Kaynak: cnnturk.com
İkinci Aulis durağında fphigeneia'nın kurban edilmesini salık vermiş (Iphlgeneia). Troya savaşında ordular anısında vcl),ı çıkınca,
Kaynak: Kalkhas
Geleceği umursamamak Mısırlı şairin salık verdiği bir tutumdur: Yarınından ürkerek yatağa girme sakın.: Düşünme ertesi gün nasıl geçecek
Kaynak: Eski Mısır'da sanat
uşağı William Martin, George's Nehri ni ve Botany Körfezi ni keşfe çıktılar ve Bankstown 'da bir yerleşim bölgesi kurulmasını salık verdiler.
Kaynak: George Bass
ın yapıtlarında sık sık geçen "günü yakala" (seize the day), deneyimdeki hazzı, yaşanmış yaşanmıştaki önemi gözden kaçırmamayı salık verir.
Kaynak: Carpe diem
grafik, (çubuk grafiği veya nokta grafiği veya histogram ), veya istatistiksel tablolar (sıklık tablosu ) kullanılması salık verilmektedir.
Kaynak: Dairesel grafik
eyitim halkımızın içeçrisinde ve herhan gibi bir genelek bulunmamaktadır köy yolarımıza gelince taş cukur köyde herhan gibi bir salık evi
Kaynak: Yerköy, Tekman
Yani açıkça barbar bir Türk kavmi isteniyor, Cengiz'in yolu salık veriliyordu. Kendi Yahudi ırkçılığından soyutlanmış olarak bütün
Kaynak: Turan Kitabı
yönetim biçimini tanımlamak için kullanılmıştır.Herodot Fenike talassokrasisine karşı Yunan deniz imparatorluğunun kurulmasını salık vermiştir.
Kaynak: Talassokrasi
Ancak bir bölümde işletim sisteminin bulunduğu diğerlerinde ise veri ve uygulamaların tutulduğu çoklu bölümlerin oluşturulması salık
Kaynak: Disk bölümlendirme
sokak kanunlarını öğrenmesini salık veren Alonzoyu kendisine hızlı bir biçimde çıkacağı dedektiflik kariyerinin kapılarını açacağını ummaktadır.
Kaynak: Training Day
Amelia' korkularını yenerek, Ulrica'nın salık verdiği otu toplamak üzere tek başına gelmiştir. (Amelia Arya: Ma dall'arıdo stelo divulsa - "
Kaynak: Maskeli Balo
bilinmektedir. Bu nedenle bu dönüşümün pratikte kullanılması tavsiye edilmemekte ve başka yaklaşımlarain kullanılması salık verilmektedir..
Kaynak: Doğrusal olmayan regresyon

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.