Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

seben ne demek?

 - 3 sözlük, 5 sonuç.

BSTS / Zanaat Terimleri Sözlüğü

seben anlamı
Üzerinde yufka açılan yuvarlak hamur tahtası (Miri *Fatsa -Ordu)

Güncel Türkçe Sözlük

Seben anlamı
öz. is. (se'ben) Bolu iline bağlı ilçelerden biri.

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

seben anlamı
Yüksek dağ.

*Mudurnu -Bolu

seben anlamı
Üstünde yufka açılan tahta.

-Ordu

seben anlamı
Üstünde yufka açılan sofra

Ordu

"seben" için örnek kullanımlar

Hortum Bolu'nun Seben ilçesini vurdu.
Hose struck the town of Bolu Seben.
Kaynak: pressturk.com
Diğer taraftan Seben'de de Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Seben Mal Müdürlüğü personeli tarafından Atatürk İlköğretim Okulu Öğrencilerine hediyeler verildi.
On the other hand Seben 'Week activities in the scope of the Tax Directorate of the goods by the staff of Seben gifts were given to the students of Atatürk Primary School.
Kaynak: haberciniz.biz
Seben, Bolu ilinin 56 km güneyinde bulunan ilçe. Elması ile meşhurdur. Bir rivayete göre ilçe ismini kuzeyinde bulunan Seben Dağı`ndan
Kaynak: Seben
Çeltikdere Köyü Bolu ili Seben ilçesine bağlı tabiat harikası bir köy. Uludere, Aladağ Çayı ve Seben Çayı bu köyde birleşiyor.
Kaynak: Çeltikdere, Seben
Kızık, Bolu ilinin Seben ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adı Oğuzların Kızık boyundan gelmektedir. Ortaçağda Anadolu'ya yapılan
Kaynak: Kızık, Seben
Alpagut, Bolu ilinin Seben ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Alpagut, Türkmen aşiret örgütlenmesinde bir aşirete verilmiş olan bileşik
Kaynak: Alpagut, Seben
Korucuk, Bolu ilinin Seben ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Osmanlı arşivleri ne göre köyün tarihi 1300'lü yıllara uzanmaktadır.
Kaynak: Korucuk, Seben
Dedeler, Bolu ilinin Seben ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Dedeler, Seben
Bozyer, Bolu ilinin Seben ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Bozyer, Seben
Bakırlı, Bolu ilinin Seben ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Bakırlı, Seben
Güneyce, Bolu ilinin Seben ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adı şurdan gelmektedir :Seben in en güneyinde ki köy olduğu için
Kaynak: Güneyce, Seben
Kabakköy, Bolu ilinin Seben ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Kabakköy, Seben
Hoçaş, Bolu ilinin Seben ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köye gelen misafire ikram edilen 'aş' yemeğini beğenmesi üzerine 'hoşaş2
Kaynak: Hoçaş, Seben
Dereboyu, Bolu ilinin Seben ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Dereboyu, Seben
Gökhaliller, Bolu ilinin Seben ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Gök Halil adinda bir kisinin gelerek yerlestigi ve adinin burdan
Kaynak: Gökhaliller, Seben
Nimetli, Bolu ilinin Seben ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Nimetli, Seben
Musasofular, Bolu ilinin Seben ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Musasofular, Seben
Kozyaka, Bolu ilinin Seben ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köydeki en eski ailenin Mudurnu ve Gerede ilçelerinden geldiği bilinmesine
Kaynak: Kozyaka, Seben
Kuzgölcük, Bolu ilinin Seben ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Kuzgölcük, Seben
Kesenözü, Bolu ilinin Seben ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe tarihi hakkında gbilgi yoktur. Kültür: Köyün gelenek , görenek ve yemek leri
Kaynak: Kesenözü, Seben
Kaşbıyıklar, Bolu ilinin Seben ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Kaşbıyıklar, Seben
Karaağaç, Bolu ilinin Seben ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Karaağaç, Seben

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.