Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

Şavşat ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

Şavşat anlamı
öz. is. (şa'vşat) Artvin iline bağlı ilçelerden biri.

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

şavşat anlamı
Deli.

Vazıldan *Divriği -Sivas

"Şavşat" için örnek kullanımlar

YÖK'ün yüksek okul açtırma noktasında 10 bin nüfus gibi bir kriteri var bunu nasıl aşarız bilemiyorum, Ardanuç ve Şavşat için böyle bir sıkıntı var.
HEC criteria such as the high school's population of 10 thousand tripping point I do not know how to do it transcend, Ardanuç and there is such a nuisance to Savsat.
Kaynak: 08haber.com
Birlik ve huzur içinde, kardeşçe yaşadığımız Artvin merkezinden, Ardanuç'dan, Arhavi'den, Borçka'dan, Hopa'dan, Murgul'dan, Yusufeli'nden ve Şavşat'tan gelen tüm kardeşlerimizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.
In unity and peace, brotherhood live in the center of Artvin, Ardanuç'dan Arhavi'den, Borçka, Hopa, Murgul'dan, Yusufeli and Savsat 'from dawn to greet all the brothers and sisters with love and respect.
Kaynak: haber3.com
Şavşat, Artvin 'in bir ilçesidir. Türkiyenin en kuzeydoğusundaki ilçelerinden biridir. Şavşat ilçesi 1 Belde ve toplam 70 köyden oluşur.
Kaynak: Şavşat
1.3.1. Posof , Artvin, Şavşat , Ardanuç , Yusufeli 1.3.2.1. Ardahan , Olur , Oltu , Şenkaya ; Ahıska (Gürcistan )1.3.2.2. Tortum 1.3.2.3
Kaynak: Artvin
Kireçli, Artvin ilinin Şavşat ilçesine bağlı bir köy dür. Kireçli köyü Şavşat ilçesine 14 Km, Artvin iline ise 79 Km uzaklıktadır.
Kaynak: Kireçli, Şavşat
Meydancık, Artvin ilinin Şavşat Meydancık ilçesine bağlı bir Belde dir. Tarihçe: Beldenin eski ve bilinen adı İmerhev' dir. Belde Kıpçak
Kaynak: Meydancık, Şavşat
Cevizli, Artvin ilinin Şavşat ilçesine bağlı ve ilçeye 13 km uzaklıktaki bir köy olup eski adı Tibet'tir. 11. yüzyılında yaşayan Gürcü
Kaynak: Cevizli, Şavşat
Ciritdüzü, Artvin ilinin Şavşat ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe : Ciritdüzü köyü:1118 yılında Atrak Han önderliğinde kuzey kafkasyadan
Kaynak: Ciritdüzü, Şavşat
Çavdarlı, Artvin ilinin Şavşat ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Çavdarlı köyü'nün asıl adı sorsel'dir. Kültür: Yıl başlarında dodopal
Kaynak: Çavdarlı, Şavşat
Balıklı, Artvin ilinin Şavşat ilçesinin Meydancık beldesine bağlı, buranın merkezi konumunda bir köy dür. Coğrafya: Meydancık belde
Kaynak: Balıklı, Şavşat
Madenköy, Artvin ilinin Şavşat ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Madenköy, Şavşat
Kayadibi, Artvin ilinin Şavşat ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe : Arkeolojik kazıların girmediği yerlerde de, geçmişin derinliğini ölçme
Kaynak: Kayadibi, Şavşat
Dereiçi, Artvin ilinin Şavşat ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Dereiçi, Şavşat
Çayağzı, Artvin ilinin Şavşat ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adı şavşat çayından gelmektedir. Köylük alan hemen şavşat çayının
Kaynak: Çayağzı, Şavşat
Otluca, Artvin ilinin Şavşat ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Otluca, Şavşat
Kurudere, Artvin ilinin Şavşat ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe Kültür: Köyün gelenek , görenek ve yemek leri hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Kurudere, Şavşat
Köprülü, Artvin ilinin Şavşat ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Köprülü, Şavşat
Kirazlı, Artvin ilinin Şavşat ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe : Bu köyde her zaman TÜRK ler yaşamıştır. Kültür : Türk kültür gelenek ve
Kaynak: Kirazlı, Şavşat
Kayabaşı, Artvin ilinin Şavşat ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Kayabaşı, Şavşat
Karaköy, Artvin ilinin Şavşat ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Karaköy, Şavşat
Hanlı, Artvin ilinin Şavşat ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmşi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Hanlı, Şavşat
Eskikale, Artvin ilinin Şavşat ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Eskikale, Şavşat

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.