Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

usavurma ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

BSTS / Eğitim Terimleri Sözlüğü

usavurma anlamı İng. reasoning Osm. muhakeme Fr. raisonnement
1- Mantık ilkelerine uygun biçimde düşünme ya da bu ilkelerden yararlanarak sorun çözme. 2- Düşüncenin, belirli birtakım önermeleri birbirine bağlayarak yeni bir önermeye (sonuca) erişmesi.

BSTS / Felsefe Terimleri Sözlüğü

usavurma anlamı İng. reasoning Osm. muhakeme Alm.Vernunftschluss Fr.raisonnement
Bilinen ya da doğru olarak kabul edilen belli önermelerden başka önermeler çıkarma. // Türlü bilimlerde türlü usavurma yolları ve uygulamaları, her birinin de kendine özgü yöntemleri vardır; ama hepsi iki temel yönteme indirgenebilir: = -> tümdengelim ve -> tümevarım. Tümdengelimli bir usavurmada çıkarım zorunludur (kesin); tümevarımlı usavurmada olasılı ya da yanlış olabilir.

BSTS / Yöntembilim Terimleri Sözlüğü

usavurma anlamı İng. reasoning Osm. muhakeme, akılyürütme
Bilinen bilgilerden mantıksal türetme kalıpları uyarınca bilgiler çıkarma ya da ussal bağlarla bilgiler arasındaki boşlukları doldurma işlemi.

"usavurma" için örnek kullanımlar

Salamanca Üniversitesi'ndeki öğrenim, yeni Rönesans düşüncesinin, ortaçağ ın skolastik usavurma yöntemleriyle aktarılmasına dayanıyordu.
Kaynak: Francisco de Vitoria
Platon 'dan ve özellikle Aristoteles 'den sonra küçümsenmeye başlanmış ve isim olarak yanıltmak amacıyla yapılan yanlış usavurma anlamına
Kaynak: Bilgicilik
açıklayacağı tasımsal usavurma nın geçerli üç formundan habersiz olarak, retoriksel kanıt ile tasım arasındaki koşutluğun üzerinde durur sık sık.
Kaynak: Retorik (Aristoteles)
Mutezile düşünürleri, Manicilik gibi inanışların etkisine karşı en uygun mücadele yolu olarak gördükleri usavurma yöntemlerini Eski Yunan
Kaynak: Memun
Platon'dan ve özellikle Aristoteles'den sonra küçümsenmeye başlanmış ve isim olarak yanıltmak amacıyla yapılan yanlış usavurma anlamına
Kaynak: Sokrates öncesi düşünürler

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.