Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

dekoratör ne demek?

 - 4 sözlük, 4 sonuç.

BSTS / Tiyatro Terimleri Sözlüğü

dekoratör anlamı İng. decorator Alm. Bühnenbildner Fr. décarateur
Bir oyunun dekorunu önce kâğıt üzerinde renkli taslağı, sonra planlayıp çizen ve sonunda bu plana göre hazırlanmasını denetleyen sanatçı.

Güncel Türkçe Sözlük

dekoratör anlamı
is. 1. Tiyatro, opera vb. dekorlarını tasarlayan sanatçı. 2. İç mimar.

Türkçe - İngilizce

dekoratör anlamı
isim
1) decorator
2) interior designer
3) interior decorator
4) dresser
5) display artist
6) displayman

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

dekoratör anlamı Fr.décorateur
1. Tiyatro, opera vb. dekorlarını tasarlayan sanatçı: § "Bir dekoratör ve bir kadın terzisi konuştu." -Peyami Safa, 20. Asır Avrupa ve Biz, 19. 2. İç mimar, bezeyici: § " Kırmızı gömleğinin yakasını göbeğine dek açmış yaşlı dekaratör." -Adalet Ağaoğlu, Üç Beş Kişi, 286.

"dekoratör" için örnek kullanımlar

Belki tiyatrocu olurdum ya da dekoratör olurdum.
Maybe it would be theater or decorator would be.
Kaynak: yeniasir.com.tr
Elizabeth isminde bir otobüs şirketi çalışanının ve bir ressam ve dekoratör olan Joseph Carlyle'in oğlu olarak dünyaya geldi.
Kaynak: Robert Carlyle
Simon Vouet (Fransızca Simon Vouet) (d. 9 Ocak 1590 , Paris - ö. 30 Haziran 1649 , Paris ), Fransız ressam ve dekoratör.
Kaynak: Simon Vouet
İtalyan komedisinin kişilerini tanıtan ressam Gillot 'nun, daha sonra Luxembourg Sarayı 'nın dekoratör lüğünü yapan Audran'ın öğrencisi oldu.
Kaynak: Antoine Watteau
Ortaokul yıllarında (1940) dekoratör çırağı olarak çalıştığı tiyatroda, oyunculardan biri rahatsızlanınca ilk defa sahneye çıkar.
Kaynak: Hasan Mutlucan
Paris 'te yaşayan orta yaşlı, başarılı iç dekoratör Paula'nın teselliyi Amerikalı bir müşterisinin genç oğlu Philip'te bulması anlatılmaktadır.
Kaynak: Brahms'ı Sever misiniz? (roman)
Millet minyatürcü Frederick Millet nin oğlu (1796-1859) ve Chicago Mimarlık dekoratör Julian Louis Millet (1856-1923) amcası idi.
Kaynak: Aimé Millet
Vojtěch Adalbert Hynais (14 Aralık 1854 , Viyana ; 22 Ağustos 1925 , Prag ) Çek asıllı ressam, dekoratör ve grafiker. Yaşamı
Kaynak: Vojtěch Hynais
dekoratör Paula (Ingrid Bergman)'nın teselliyi Amerikalı bir müşterisinin genç oğlu Philip (Anthony Perkins)'te bulması anlatılmaktadır.
Kaynak: Brahms'ı Sever misiniz? (film)
sanatçı 1937 yılından itibaren on üç yıl boyunca Etibank 'ta müşavir dekoratör olarak görev yaptı. 1939 yılında Taksim Meydanı'nda açılan
Kaynak: İsmail Hakkı Oygar
Yaşamı : Serbest dekoratör olarak çalıştı. İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Niğde illerinde duvar resmi uygulamaları yaptı. İlk kişisel
Kaynak: Şener Demirkol
Böylece Yutkeviç, Dino'dan dekoratör ve ressam olarak çalışmak üzere kendisiyle SSCB'ye gelmesini istedi. Dino, 1934 yılında sinema
Kaynak: Abidin Dino
Bu arada özellikle Marcel Carné ile çalışmış olan set tasarımcısı dekoratör Alexandre Trauner 'den de bahsetmeden geçilmemelidir.
Kaynak: Şiirsel gerçekçilik
) ve kızları Lydia Deetze (Winona Ryder ), iç mimar, dekoratör dostları Otho'nun (Glenn Shadix ) yardımıyla evi modernize etmeye başlarlar.
Kaynak: Beterböcek
1952 yılında Devlet Tiyatroları'nda dekoratör yardımcı olarak olarak işe başladı. Turgut Zaim , Tarık Levendoğlu ve Sabih Kayan tarafından
Kaynak: Cemil Eren
1590 - Simon Vouet , Fransız ressam ve dekoratör (ö. 1649 ) 1778 - Hammâmîzâde İsmâil Dede Efendi Türk müzik adamı. 1839 - Paul
Kaynak: 9 Ocak

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.