Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

derbi ne demek?

 - 1 sözlük, 1 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

derbi anlamı
is. (de'rbi) sp. 1. Aynı şehrin takımları arasında oynanan oyun. 2. Büyük takımlar arasında oynanan oyun. 3. Yılda bir kez yapılan, üç yaşına gelmiş atların katıldığı yarış.

"derbi" için örnek kullanımlar

haftasının derbi mücadelesinde Trabzonspor ile Beşiktaş karşılaştı.
Trabzonspor and Besiktas derby encountered in the struggle for the week.
Kaynak: posta.com.tr
maçta ilk derbi galibiyetini önceki gün İnönü Stadı'nda aldı.
Inonu Stadium was the first derby win in the match earlier in the day.
Kaynak: spor.gazetevatan.com
Beşiktaş ile Fenerbahç earasında oynanan zorlu derbi maçında bol gol var.
Besiktas and Fenerbahce played tough derby match earasında have plenty of goals.
Kaynak: samanyoluhaber.com
Beşiktaş Fenerbahçe derbi maçı Moussa Sow yetmedi !
Moussa Sow Fenerbahçe Beşiktaş derby was not enough!
Kaynak: haber.stargazete.com
Dış bağlantılar: pdf MILAN-INTER: derbi istatistikleri. Kategori:AC Milan Kategori:FC Internazionale Milano Kategori:İtalya futbol rekabetleri
Kaynak: Milano derbisi
Atlético kesimi alt ve işçi sınıfını temsil eder İki kulüp ve taraftarları arasındaki bu ayrımdan dolayı derbi farklı anlamlar taşımaktadır.
Kaynak: Madrid derbisi
ad El derbi barceloní | diğer adları Barcelona Derbisi | resim | altyazı | ülke veya bölge Barselona | ilk maç Barcelona 1 - 0 Espanyol
Kaynak: Barselona derbisi
El Clásico (Türkçe : Klasik), El derbi Español ve El Clàssic adlarıyla da bilinen, Katalan takımı FC Barcelona ile İspanyol takımı Real
Kaynak: El Clásico
Kuzey Londra derbisi Kuzey Londra 'nın iki büyük takımı olan Arsenal ve Tottenham arasında oynanan yerel derbi maçına verilen isimdir.
Kaynak: Kuzey Londra derbisi
(Galiçyaca : O derbi galego) Celta Vigo ile Deportivo La Coruña takımları arasında oynanan futbol maçlarına verilen addır.
Kaynak: Galiçya Derbisi
Bretagne, FC Nantes , Stade Rennais FC , FC Lorient ve En Avant Guingamp takımları arasında Breton bölgesinde yaptıkları derbi anlamına gelir.
Kaynak: Breton derbisi
Tyne-Wear derbisi iki takım olan Newcastle United ile Sunderland 'in karşılaşmasına verilen derbi adı. Tyne nehri nden dolayı İngiltere '
Kaynak: Tyne-Wear derbisi
takımın; Roma ve Lazio karşılaştıkları zaman dünya da bazı yerlerde pek önem kazanmasa da İtalya'da ve Avrupa'da büyük önem kazanan derbi.
Kaynak: Roma derbisi
Turhan Sofuoğlu yönetimindeki sarı-lacivertli takım, 19 haftada 11 galibiyet, 5 mağlubiyet, 3 beraberlik alırken, özellikle derbi
Kaynak: Turhan Sofuoğlu
Başkent Ljubljana ekibi Olimpija ile olan ezeli rekabet Ölümsüz Derbi (sl | Večni derbi) olarak bilinir. Severovzhodni derbi) olarak bilinir.
Kaynak: NK Maribor
(her ne kadar Lancashire'da Blackburn Rovers ile Bolton Wanderers takımları da yer alsa da bu derbi Lancashire'daki takımlardan ayırmaktadır).
Kaynak: Liverpool FC-Manchester United FC rekabeti
savaşların anası (Yunanca: Μητέρα των μαχών), Yunanistan 'da yer alan iki takım; Panathinaikos ve Olympiakos 'un karşılaşmasına verilen derbi adı.
Kaynak: Olympiakos-Panathinaikos derbisi
Yabancı Basında Derbi: 1980 yılında oynanan Göztepe-Karşıyaka derbisi dünya basınına konu oldu. dikkat çeken derbi karşılaşması olarak duyurdu.
Kaynak: Göztepe-Karşıyaka derbisi
Ezeli rakibi Boca Juniors ile olan maçları (Superclasico) tüm dünyada ilgiyle takip edilir ve Dünyanın en önemli derbi maçları arasında
Kaynak: CA River Plate

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.