Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

dişi ne demek?

 - 10 sözlük, 10 sonuç.

BSTS / Ağaçişleri Terimleri Sözlüğü

dişi anlamı Osm. dişi
Geçmelerde yuva ya da delik açılan parçaya verilen ad.

BSTS / Biyoloji Terimleri Sözlüğü

dişi anlamı İng. female Lat.femina: dişi Alm. Weibchen Fr.femelle
Sadece dişi gamet ya da yumurta meydana getiren birey ya da yavru doğuran organizma.

BSTS / Doğum ve Jinekoloji Terimleri Sözlüğü

dişi anlamı İng. female
1. Yavru doğuran, yumurta hücresi üreten organizma. 2. Eşeyli üremede erkeğin eşi.

BSTS / Orta Öğretim Terimleri Kılavuzu

dişi anlamı Osm. müennes Fr. femelle
(botanik)

BSTS / Su Ürünleri Terimleri Sözlüğü

dişi anlamı İng. female
Dişi gamet veya yumurta meydana getiren birey veya yavru doğuran organizma.

BSTS / Veteriner Hekimlik Tarihi ve Deontoloji Terimleri Sözlüğü

dişi anlamı
(hlk.) 1. Erkeğin eşi. 2. Deri üzerinde serpili olarak çıkan siğiller.

BSTS / Zanaat Terimleri Sözlüğü

dişi anlamı
bakınız» dişlirende

BSTS / Zooloji Terimleri Sözlüğü

dişi anlamı İng. female Lat.femina Alm. weiblich Fr.femelle
Yumurta meydana getiren ya da yavru doğuran birey; simgesi.

Güncel Türkçe Sözlük

dişi anlamı
sf. 1. anat. Yumurta oluşturan veya yavru doğuran (birey). 2. Erkeği tarafından döllenecek biçimde oluşmuş (hayvan veya bitki): Dişi kedi. 3. is. Kadın. 4. Girintili ve çıkıntılı olarak bir çift oluşturan nesnelerden girintili olan: Dişi klişe. Dişi kalıp. 5. Yumuşak, kolay işlenen (maden). 6. mec. Verimli, doğurgan. 7. mec. Şuh, işveli, çekici.

Türkçe - İngilizce

dişi anlamı
isim
1) female
2) hen
sıfat
1) female
ön ek
1) she-
son ek
1) -gynous

dişi eş anlamlısı

çekici
sf. 1. Çekme işini yapan. 2. mec. Alımlı: "Necdet için bu öbüründen daha çekici değildi." -Y. K. Karaosmanoğlu. 3. is. Kaza veya arıza yapan aracı belli bir yere götürmek için kullanılan taşıt.
doğurgan
sf. 1. Çok doğuran. 2. mec. Verimli: "Oğlu Hakan'ın doğduğu yıl meyveye duran dut, en doğurgan dönemindeydi." -M. Uyguner. 3. mec. Çok eser veren, velut: "Doğurgan bir yazar olmanın genel kültürle bağlantılı ilişkisini yadsıyacak değilim." -S. İleri.
işveli
sf. Nazlı, cilveli, edalı, şivekâr: "Utangaç ve arzulu, tedirgin ve işveli, yorganı hızla açarak kaydı altına." -Ç. Altan.
kadın
is. 1. Erişkin dişi insan, zen erkek veya adam karşıtı: "Yanlarında, kendileriyle ahbaplık edecek dostlar, hizmetlerine koşacak kadınlar veya erkekler görmek isterler." -A. Ş. Hisar. 2. Evlenmiş kız. 3. sf. Analık veya ev yönetimi bakımından gereken erdemleri olan. 4. mec. Hizmetçi bayan. 5. esk. Bayan: "Hintli kadın, toplantıyı renklendirmek için herkesin kendisine bazı şeyler sormasını teklif ediyordu." -B. Felek.
verimli
sf. 1. Verimi iyi ve bol olan, bitek, randımanlı, mahsuldar, mümbit, müsmir, verimkâr: Verimli toprak. 2. Kendisinden beklenen sonucu veren, semereli: "Eğer bu beğeniş ve güven gerçek bilgi ve ihtisasa dayansaydı şüphesiz daha sağlam, daha verimli olurdu." -R. H. Karay. 3. Çok yazan, velut: "Sonra, sahiden verimli bir de kalemi var!" -Y. Z. Ortaç.

"dişi" için örnek kullanımlar

Hikaye kitabındaki dikkat çeken husus ise dişi penguenlere türban takılması.
The story is remarkable point is the book of the female penguins wearing the Muslim headscarf.
Kaynak: birgun.net
Akul-dişi başlığı, bir akul öldürebilmiş Togrutaların giydiği başlıktı. Öldürülen akulların dişleri kullanılırdı, ancak inci ve metal
Kaynak: Akul-dişi başlığı
Meyve, çiçeğin dişi organının, döllenme sonucunda farklılaşıp, yumurtalığın gelişmesiyle meydana gelen ve tohumları taşıyan organa denir
Kaynak: Meyve
Normal bir insanda süt dişi 7 yaşında dökülmeye başlar. sonra yirmilik dişler çıkar ve toplam 20 adet azı dişi olur(yirmilik dişlerle birlikte).
Kaynak: Sütdişi
Yumurta, dişi hayvanların ve özellikle kuşların embriyo yu korumak amacıyla yumurtladığı yuvarlak ve oval şekilli cisimlerdir.
Kaynak: Yumurta
Kadın, yetişkin dişi cinsiyet inde olan insan dır. Terimin Kökeni: Türkçe 'ye kadın kelime si, Soğdca 'daki χwatēn sözcüğünden önce katun
Kaynak: Kadın
Angewomon Salamon un üstün formudur. MagnaAngemon 'un dişi formudur yani dişi bir melektir. Çok güzel olduğu kadar da acımasızdır,
Kaynak: Angewomon
Tozlaşma, bitkiler in erkek organ ında üretilen polen lerin çeşitli nedenlerle dişi organ ın tepecik bölümüne yapışması olayına denir.
Kaynak: Tozlaşma
Sıtma, hastalık yapıcı bir grup parazit olan plazmodium ların, dişi anofel sivrisinek leriyle insanlara bulaşmasıyla yayılan ateşli bir
Kaynak: Sıtma
Taç Yaprak, Petal olarak da bilinir, değişik renkli tozlaşma ya yardımcı olan dişi ve erkek organları korumakla görevli çiçek kısmıdır .
Kaynak: Taç yaprak

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.