Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

dogmatizm ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

dogmatizm anlamı
is. fel. Dogmacılık.

Türkçe - İngilizce

dogmatizm anlamı
isim
1) dogmatism

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

dogmatizm anlamı Fr.dogmatisme
Dogmacılık.§ "Türk düşüncesinin tekâmülünde Avrupa'nın ilmî görüşünü dogmatizme kadar vardırmamak için..." -Peyami Safa, 20. Asır Avrupa ve Biz, 244. § "…ona göre devrimciliğe yatkın kişinin normal niteliği, hoşgörüsüz bir dogmatizm almaktadır…" -Attila İlhan, Aydınlar Savaşı, 103.

dogmatizm eş anlamlısı

dogmacılık
is. fel. Öne sürülen öğreti ve ilkeleri eleştirmeden doğru olarak benimseyen ve benimsediği varsayımlardan katı bir yöntemle önermeler türeten anlayış, dogmatizm.

"dogmatizm" için örnek kullanımlar

Din değil ama bu dogmatizm terakkiye kesinlikle manidir!
Terakkiye religious dogmatism but this is absolutely manic!
Kaynak: haber.stargazete.com
kabul eden, bu bilgilerin mutlak hakikat olduğunu, inceleme, tartışma yahut araştırmaya ihtiyacın olmadığını savunan anlayışa dogmatizm denir.
Kaynak: Dogmatizm
"Denemeler", daha çok eğitim ve felsefe konularına değinen ve ortaçağ dogmatizm ini yıkan bir aydınlanma kitabıdır. Hümanist kültürün en
Kaynak: Denemeler
Şubat 1988 yılında,Paris'te Hulot Galerie'de "Paysages Filtranistes ", boyama ve şiirler adlı dogmatizm in statükosunu özetleyen bir
Kaynak: Joseph Pace
Feyerabend, bilimin ortodoks dogmatizm ine karşı ya da başka bir deyişle bilimin ortodoks dogmatik tarzda anlaşılışına karşı isyan eder.
Kaynak: Paul Feyerabend
Gnostisizm ise Hıristiyan dogmatizm ine akılcılık yaklaşımını benimseyerek karşı koymuştur. Örneğin Gnostik ler İsa Peygamber'in Tanrı'nın
Kaynak: Gnostisizm
Fakat ibadet şekli, toplum yapısı, ayinleri, çilekeşlik, dervişlik, manastır, tasavvuf ve dogmatizm gibi gelenekleri tamamen farklıdır.
Kaynak: Budizm

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.