Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

dilber ne demek?

 - 4 sözlük, 4 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

dilber anlamı
is. Alımlı, güzel kadın: "Ala gözlü nazlı dilber / Koma beni el yerine" -Karacaoğlan.

Kişi Adları Sözlüğü

Dilber anlamı Köken: Far.
Cinsiyet: Kız
Gönlü alıp götüren güzel.

Türkçe - İngilizce

dilber anlamı
isim
1) belle

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

dilber anlamı
Genç kız, kadın

Çüngüş, Çermik Diyarbakır

"dilber" için örnek kullanımlar

Cengiz DİLBER'in de katıldığı toplantıda; Necip Fazıl Şehir Hastanesi ve KSÜ Tıp Fakültesi Hastanesi ile ilgili, belli sağlık hizmetleri konularında işbirliği yapılması ele alındı.
Genghis DİLBER 's also attended the meeting; Necip Fazil KSU Faculty of Medicine, Hospital of the City Hospital, and certain health care services to facilitate cooperation were discussed.
Kaynak: haberler.com
Kadınların gücünün medeniyetin göstergesi olduğunu belirten Dilber, ''Hepimizi yetiştiren ve büyüten kadınlar, aslında hayatın yönetmeni oldukları gibi iş dünyasının da gerçek ortaklarıdır.
Dilber women, indicating that the power indicator of civilization,'' all of us women grow and grow, in fact, the actual business partners, as they are the director of your life.
Kaynak: haberdar.com
Heside, Gaygana, Pestilli Yumurta, çiğ köfte, Dolangel, Kalbur Hurması, dilber dudağı , Elazığ 'a has yemek ve tatlılara örnek olarak verilebilir.
Kaynak: Harput
yıllarında yaşadığı ve Frigya kralı olduğu iddia edilen Tantalos, mitolojiye göre baştanrı Zeus ile bir insan dilber Pluto 'nun çocuğudur.
Kaynak: Tantalos

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.